Még nincs nagyüzem Mártélyon

Az elmúlt hétvége borongós-esős időjárása  bekorlátozta a hétvégi családi programokat, ennek ellenére már páran kilátogattak a mártélyi holtághoz is.

Pár hete még víz borította a területet, de a víz azóta visszahúzódott, a legtöbb nyaraló gazdája már rendbe tette telkét, sőt egy régi vendéglátó ipari egység is megújulva várja a kilátogatókat.

Nagyobb túrára még nem érdemes készülni, hiszen a part még meglehetősen sáros, kátyús, a tanösvények pedig csak a legbátrabbak számára kínálnak kihívást. Sok a horgász még annak ellenére is hogy a törpeharcsa populáció csaknem mindenhol jelen van. A tavaszi ívás jól sikerült, a part menti vizekben tömegesen melegednek az 1-2 centiméteres kishalak.

Bámészkodni a mólókra egy-két kivételtől eltekintve még nem szabad kimenni. A kalandpark is még zárva tart, de ez nem is csoda, irdatlan mennyiségű sár és víz borítja még a területét.

Hétvégére kellemesebb, napos időt ígérnek az időjósok, de a leghosszabb tanösvény végigjárásához akkor is szükség lehet strapabíró cipőre, ruházatra. A visszamaradt pocsolyák pedig melegágyai a szúnyogoknak, így ellenük sem árt majd védekezni.

Címkék: