Kétszáznál is több jelmezes a Barokk Esküvőn

Már csak néhány nap, és felveszi ünnepi, barokk köntösét Győr. A XX. Barokk Esküvőn egy újabb ifjú pár mondja ki a boldogító igent egy egész város előtt.

20 évvel ezelőtt rendezték meg először a kisalföldi megyeszékhelyen a Barokk Varázst, az elmúlt két évtized alatt pedig a rendezvény Győr egyik legnagyobb fesztiváljává nőtte ki magát. Idén ismét eljött az idő, hogy a 300 évvel ezelőtti hagyományokat felelevenítve, a kor szokásainak megfelelően egybekeljen egy szerelmes pár, a díszbe öltözött városi sereglet előtt. A XX. Barokk Esküvő sajtótájékoztatóján elsőként dr. Somogyi Tivadar méltatta a rendezvényt és a szervezést vállaló Győri Művészeti és Fesztiválközpont odaadó munkáját. „Ezzel a programsorozattal, mondhatjuk,  beelőztük Magyarországot, hiszen elsőként jöttünk rá arra, hogy fontos kiemelnünk városunk történelmének egyik jelentős állomását. Ma már olyan nagy kereslet van a fesztivál iránt, hogy a győriek maguk jelentkeznek azért, hogy ők is jelmezt ölthessenek” – hangsúlyozta az alpolgármester.

Idén ennek függvényében több mint 200 ruhát biztosítottak a szervezők a felvonulásban részt vevő szereplőknek. A statiszták mellett profi zenészek, táncosok is feltűnnek a menetben, de nem maradhat el az aranykocsi és az angyalok sem.

Az augusztusi frigy menyasszonya idén Miholics Adrienn, vőlegénye pedig Mersich Gergely lesz, akik lassan 10 éve harmonikus párkapcsolatban élnek. „A legjobban a hintós körmenetet várom, ez tetszik talán a legjobban a Barokk Esküvőben. Na meg persze a ruha, amely bizonyára nagyon értékes lehet” – mondta a leendő ara a Győr24-nek, és bizony a sejtése nem alaptalan, portálunk ugyanis megtudta, hogy csak a menyasszony ruhája 300 ezer forintos költséget jelentett a szervezőknek. A vőlegény fehér szettje sem sokkal olcsóbb, a komplett viselet 200 ezer forintot kóstál a pár férfi tagjának esetében. „Kicsit izgulok, de nem elsősorban a ceremónia, sokkal inkább amiatt, hogy nehogy megsértsem a madarakat, amikor lesz a galamberegetés a Rába partján” – mesélte nevetve Gergely a sajtótájékoztatót követően.

A kavalkád augusztus 10-én pénteken szerenáddal veszi kezdetét, majd este a Ba-rock koncerten a Raab Kamarazene Együttes és Kovács Fery szórakoztatja a közönséget. Szombaton aztán folytatódik a mulatság, rengeteg kísérőprogrammal, maga a menyegző és az ezzel járó városi mulatság este 19.00-kor indul városhódító útjára. A szerelmesek aztán a Víziszínpadon fogadnak egymásnak örök hűséget. A frigy után A mizantróp zenés előadást élvezhetik a megjelentek, a Quimby dalainak felhasználásával. Vasárnap a Frizurette Fodrászverseny és Szabó Ádám harmonikaművész koncertje zárja a sorozatot.

„Igyekeztünk úgy összeállítani a műsorfüzetet, hogy mindenki találjon kedvére való programot. A Barokk Esküvő, úgy érzem, Győrben már bizonyított, reméljük, az idei rendezvényünkre is több ezren ellátogatnak” – tette hozzá Keglovich Ferencné főszervező.

Érdekes adalék, hogy bár eddig 19 pár mondta ki a boldogító igent az év legnagyobb ceremóniájának keretében, közülük öten már felbontották a szent köteléket. Reméljük, ez esetben nem így lesz….

Címkék: barokk esküvő