Augusztus végére befejeződik az útburkolati jelek felújítása

Háromezer négyzetméternyi felületet festenek újra.

A táblák és jelzőlámpák mellett az útburkolatra festett jelzések is fontosak a biztonságos közúti közlekedésben. Ezért a város teljes területén – kiemelt figyelmet fordítva a tömegközlekedési útvonalakra és gyalog-átkelőhelyekre – zajlik a jelek felújítása.

Ha az időjárás engedi, várhatóan augusztus végéig befejeződik a városi úthálózaton az útburkolati jelek felújítása – tájékoztatott Balogh Margit Székesfehérvár Városgondnokságának forgalmi mérnöke. Mint mondta, idén háromezer négyzetméternyi burkolati jelet festenek újra. Elsősorban a tömegközlekedési útvonalakon és a forgalmasabb útszakaszokon újítják fel a festést, de a legtöbb városi gyalogos átkelőhely zebráját is festik.

A Városgondnokság összesen 303,4 km közutat tart karban. A szakemberek rendszeresen ellenőrzik a burkolatokat, gondoskodnak a javításra szoruló hibák megszüntetéséről és az elvégzett munkák ellenőrzése is a feladataik közé tartozik. Emellett 17,2 km kerékpárút, illetve 263 km hosszú gyalogút és járda kezelése tartozik a Városgondnoksághoz.

Székesfehérvár területén mintegy 25000 négyzetméternyi burkolati jel található. Ezek felújítása évi rendszerességgel történik, különös tekintettel a nagy forgalmú útvonalakra, csomópontokra, és a gyalogátkelőkre. A tömegközlekedési útvonalak jeleit is minden évben felújítja a Városgondnokság.

A várhatóan augusztus végéig tartó munkálatok miatt a városban több helyen kisebb forgalomkorlátozásokra kell számítani.