Belföld

Rendőrök az egyenlőségért

Hagyománynak számít, hogy a megye rendőri vezetői a fogyatékkal élők szervezeteinek képviselőit minden év tavaszán fórumra invitálják

A rendőrség célja, hogy a sérült emberek mindennapjait lehetőségükhöz mérten segítsék, problémáikat meghallgassák, azokra megoldást találjanak. Tájékoztatta a Fehérvár24-et  Németh-Kész Mónika százados, a megyei rendőrség szóvivője..

A megtartott értekezleten megjelenteket elsőként Vörös Ferenc r. ezredes, rendészeti igazgató köszöntötte, aki arról biztosította a különböző szervezetek képviselőit, hogy az általuk felvetett problémákat – ahogy eddig is tették – megpróbálják megoldani.

Juhászné Viniczai Ágnes, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának munkatársa a városban történő forgalmi rend változtatásokról számolt be, melynek során elmondta, a beruházásoknál minden esetben figyelembe veszik a szervezetek által hozzájuk eljuttatott akadálymentesítési igényeket.

Márton Zoltán, az Esélyek Háza igazgatója felszólalásában felvetette, hogy várják a rendőrök jelentkezését az érzékenyítő programjukba. Ezt követően a rendőrség segítségét kérte előadások megtartásában mind az áldozattá válás megelőzésével, mind a Btk. módosításával kapcsolatban. Elmondta, törekvéseik közé tartozik az új beruházások kapcsán, az akadálymentesítések érvényesítése a közintézményeknél.

Ezt követően Dr. Györe Attila, a Fejér Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálat vezetőhelyettese tartott tájékoztatást a szolgálatnál igénybe vehető állami kárenyhítési lehetőségekről, valamint az általuk végzett jogi segítségnyújtó tevékenységükről.

Őt Rubina Sándor, az Életet Az Éveknek Fejér Megyei Nyugdíjas Egyesület vezetője követte felszólalásával, aki köszönetét fejezte ki a főkapitányság vezetésének az áldozattá válás megelőzésével kapcsolatos bűnmegelőzési előadásokért.

A felszólalok sorát Kirst László a Fejér Megyei Békéltető Testület elnöke zárta. Ő arról számolt be, hogy milyen igényekkel keresik fel őket magánszemélyek, és milyen lehetőségeik vannak ezen problémás helyzetek kezelésére.

A felvetésekre a rendészeti igazgató reagált, aki biztosította arról a megjelenteket, hogy a felszólalásokban jelzett kéréseknek eleget tesznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik