Belföld

Országos Fizikatanári Ankét Győrben

55. alkalommal, 2012. április 27. és 30. között Győrben, a Széchenyi István Egyetemen rendezik az Országos Fizikatanári Ankétot az általános és középiskolai tanárok részére.

A program főszervezője az Eötvös Loránd Fizikai Társulat, a Széchenyi István Egyetem és a MOBILIS támogatásával.

A rendezvény nyitóelőadása a MASAT-1 első magyar műhold bemutatása lesz. A programban a győri egyetem öt oktatója szerepel. Szombaton délelőtt dr. Földesi Péter tanszékvezető egyetemi docens „a Modern logisztika csapdái”, dr. Hanula Barna egyetemi docens, dékánhelyettes „az Autóversenyzés fizikája”, dr. Gál Péter egyetemi docens „Quo vadis automobil? Kihívások előtt az autóipar” címmel tart előadást. Vasárnap délelőtt dr. Kolos Tibor egyetemi adjunktus a mobiltelefónia, Vári Péter egyetemi adjunktus a digitális televíziózás rejtelmeibe vezeti be a fizikatanárokat és az érdeklődőket. A helyszín az egyetem „F” előadóterme.

Szombat délután műhelyfoglalkozásokon a Jedlik-motor építéstől a fizikaoktatás módszertanáig számos kérdés terítékre kerül, vasárnap délután pedig az ország legjobb kísérletező fizikatanárai tartanak tízperces bemutatókból álló maratoni versenyt a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ előadótermében. Hétfőn oktatáspolitikai fórumra kerül sor.
A rendezvény a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, a Széchenyi István Egyetem, Győr Város Önkormányzata, az ELFT Középiskolai Oktatási Szakcsoportja, az ELFT Általános Iskolai Oktatási Szakcsoportja, az ELFT Győr-Moson-Sopron Megyei Csoportja, a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ (Győr), az Öveges József Általános Iskola (Pér) és a Borsodi Műhely Kft. (Győr) támogatásával valósul meg.

Részletes információ és program: www.elft.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik