Belföld

Bíróság előtt a Budaházy elleni bizonyítékok

A vádhatóság indítványozta Budaházy és két társa előzetes letartóztatásának meghosszabbítását.

Videofelvétel készült azon az estén, amikor Budaházy György és társai találkoztak egy érdi bevásárlóközpont parkolójában, és átadták a futball-labdába rejtett bombákat – erősítette meg a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Fazekas Géza szerint ezeket a labdába rejtett bombákat akarták több helyszínen is felrobbantani. A felvételek 2009. április 8-án készültek, amikor a négy gyanúsítottat elfogták. A felvételeket a rendőrség készítette. Ezeken nem látszik, hogy Budaházy György ott volt, de a nyomozás egyéb adataiból egyértelművé válik, hogy ő ült az egyik autóban.

A bizonyítékokat már átküldték a bíróságnak, és indítványozták Budaházy és két társa előzetes letartóztatásának meghosszabbítását, amelyet első fokon a bíróság határozatában el is rendelt. A Magyar Nemzet ma azt írta: összehangolt robbantássorozatra, úgynevezett nagy körre készült Budaházy György és az általa vezetett Hunnia Mozgalom tagjai.

Budaházy György és 16 társa ellen terrorcselekmény bűntette és más bűncselekmények miatt szeptember 27-én emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség, Budaházyt terrorcselekmény bűntettével, továbbá aljas indokból, felbujtóként elkövetett súlyos testi sértés bűntettével vádolják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik