Belföld

Mesterházy: a Fidesz nem demokratikus

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje hangsúlyozta, hogy nemcsak a Jobbikot, hanem a Fideszt sem tartja demokratikus pártnak.

Mesterházy Attila közölte: a szocialisták biztosan nem lépnek vissza a második forduló előtt egyes körzetekben a Fidesz javára azért, hogy megakadályozzák egy jobbikos győzelmét.A szocialista politikus továbbra is kitart amellett, hogy “nincs lefutva a meccs”.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje nem foglalkozik azzal, milyen pozíciója lehet a választások után. “Az MSZP-ben senkinek semmi nem jár. Mindenért meg kell küzdeni”. Úgy fogalmazott: van benne erő, ambíció és elhatározás, hogy részt vegyen a baloldal újjáépítésében, amit a második forduló másnapján el kell kezdeni.

Erre azért van szükség, mert az MSZP ma sok demokratának nem vonzó. Új harcmodor, új politika kell a radikalizmus, a kirekesztés és a gyűlöletkeltés eszméinek erősödése miatt. Ugyanakkor be kell fejezni az acsarkodást, bizonyos kérdésekben kompromisszumot kell kötni, hogy a nemzeti minimumok alapján lehessen politizálni.

Arra a kérdésre, előállhat-e az a helyzet a választások után, hogy az MSZP csak a harmadik erő lesz a Fidesz és a Jobbik után, Mesterházy azt mondta: a szocialista párt mindenféleképpen megkerülhetetlen erő marad. “Bármennyire is vágynak rá a fideszes és jobbikos politikusok, olyan nem lesz, hogy a magyar baloldalt megsemmisítsék. Ezért az MSZP a következő húsz évben is olyan megkerülhetetlen párt lesz, mint amilyen az elmúlt húsz évben volt”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik