Belföld

Folytatódhat a 4-es metró építése

A javaslatot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek még jóvá kell hagynia.

Ideiglenesen a DBR Metró Projekt Igazgatóság venné át az Eurometrótól a 4-es metró lebonyolító mérnöki feladatait, így kerülnék el az építkezés újbóli leállását – közölte a DBR. A javaslat szerint a DBR saját munkavállalóként alkalmazná azokat a mérnököket, akik az építkezés különböző helyszínein a főbb feladatokat eddig is ellátták, a hiányzó létszámra pedig pályázatot írna ki.

A független mérnöki szerepet ideiglenesen az a gazdasági társaság venné át, amely a BKV felügyelőbizottságának jelenleg is hasonló feladatokat lát el. A módosítás azért szükséges, mert a mérnöki feladatok ellátására az első szakaszban felhasználható pénz elfogyott, újabb pénzeket pedig csak a szerződés módosításával tudnának a feladathoz rendelni, de ezt a Közbeszerzési Döntőbizottság elutasította.

A megoldási javaslatból következő létszámbővítés elvi lehetőségét, illetve ennek költségvetési fedezetét a Fővárosi Közgyűlés ma megszavazta, de a konstrukciót még a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek is jóvá kell hagynia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik