Belföld

LOMBARD MEGOLDÁSOK (X)

Magyarországon a gazdasági fejlődés elsődleges motorjának a kis- és középvállalkozásokat (KKV) tartják. Mind a nemzeti össztermék, mind a foglalkoztatottak számát tekintve szerepük meghatározó, és fejlődésük egész társadalmunkra kihatással van. Megfelelő finanszírozással és forrásbevonással a KKV-k szerepköre, versenyképessége tovább növekedhet hazánkban.

Nagymihály Lászlót a Lombard Lízing Csoport vállalati ingatlan-finanszírozási üzletágvezetőjét arról kérdeztük, hogy milyen megoldásokat kínálnak e célcsoport számára.

– A Lombard Lízing Csoportot elsősorban személygépkocsi és termelőeszköz lízing megoldásairól ismerik országszerte, de egyre nagyobb hangsúly fordítunk ingatlan-finanszírozási konstrukcióink minél szélesebb körben történő megismertetésére.
Az ingatlanlízing elsősorban kis- és középvállalatok kedvelt finanszírozási formája. Amikor egy vállalat nem képes, vagy nem tartja indokoltnak a megvásárolni kívánt ingatlan teljes vételárának kifizetését, akkor a lízing a legoptimálisabb megoldás. A Lombard termékei lehetővé teszik, hogy ezek a cégek továbbfejlődve valóra válthassák, elképzeléseiket, megvalósíthassák az ehhez szükséges beruházásaikat.



– Mi az ingatlanlízing lényege?

– Pénzügyi lízing során a lízingbeadó társaság (Lombard Lízing Csoport) megvásárolja a kiválasztott ingatlant, melyet lízingszerződés keretében, határozott idejű használatba ad a lízingbevevő cégnek. A teljes futamidő alatt a vállalkozás az ingatlant korlátlanul használhatja, akár bérbe is adhatja. A társaság a havi lízingdíjak megfizetésével megszerezheti az ingatlan tulajdonjogát.


LOMBARD MEGOLDÁSOK (X) 1







– Mik a konstrukció előnyei?

– Az ingatlanlízing nem minősül kölcsönnek, és nem befolyásolja a társaság hitelképességét. Más megoldásokhoz képest egyszerűbb, mivel a beruházó és a finanszírozó azonos. A lízingdíj átlátható és könnyen tervezhető költséget jelent a cégeknek. További könnyebbséget jelent, hogy amennyiben a vállalkozás árbevétele az év egyes szakaszaiban különböző, úgy a havi törlesztő részlet ennek megfelelően alakítható a szezonalitásnak megfelelően.
A konstrukció egyik legkiemelkedőbb előnye, hogy az ingatlan megvásárlásának időpontjában elegendő, ha a cég egy minimális saját erővel rendelkezik. Legtöbb esetben maga a finanszírozott ingatlan a fedezet, ezért további fedezet bevonására – a finanszírozott összeg mértékétől függően – nincs szükség. További előnye, hogy a lízing törlesztőrészleteinek kamattartalmát költségként elszámolhatja.
Adózási szempontból is kedvező megoldás a lízing, ugyanis az adott ingatlan amortizációja csökkenti a társaság adóalapját. Fontos szempont lehet az is, hogy a vállalat a lízing segítségével egy kész ingatlanhoz jut, ezért nem köt le energiákat a beruházás, így folyamatosan a fő tevékenységére koncentrálhat.

– Mit kínál a Lombard Lízing Csoport a kis- és középvállalatoknak?

– Cégünk országos irodahálózatának köszönhetően számos nagyvárosban, egyszerű, gyors és rugalmas ügyintézéssel várja jelenlegi és leendő vállalati ügyfeleit. Minden megkeresést követően üzletkötőnk egy héten belül személyesen felkeresi az érdeklődőket.
A közvetlen kapcsolat lehetővé teszi, hogy személyre szabott, a bevételekhez igazodó konstrukciót, és egyedi igények szerinti fizetési ütemezést alakítsunk ki. Gyors hitelbírálatunknak köszönhetően az igényeket a szükséges dokumentumok beérkezésétől számított 36 órán belül elbíráljuk. Szerződéskötés esetén az adásvételi szerződéssel kapcsolatos ügyvédi munkákat cégünk végzi, külön ügyvédi és közjegyzői díj felszámítása nélkül.

További információk »

Ajánlott videó

Olvasói sztorik