Belföld

A KEVESEBB NÉHA TÖBB (X)

- Azt tapasztaljuk, hogy a finanszírozási lehetőségek tárháza kifogyhatatlan. Egyre több termék jelenik meg a piacon, akár a magánszemélyek, akár a vállalkozói szegmens részére.
Egy dolgot viszont nem szabad elfelejtenünk: a kevesebb néha több! Ezt az álláspontot képviseli Nagymihály László is, aki a Lombard Lízing Csoport vállalati ingatlan-finanszírozási üzletágvezetője.

– Mit kell azon értenünk, hogy a kevesebb akár több is lehet?

A Lombard Lízing Csoport már 15 éve a finanszírozási piac szereplője. A mögöttünk álló évek rengeteg tapasztalattal gazdagították cégcsoportunkat. Megfelelő képünk van arról, hogy a hazánkban tevékenykedő kis- és középvállalkozásoknak mire van szüksége. Nagyon egyszerű a válasz. Rugalmasságra és egyedi termékekre.
Minden igény más, és minden vállalkozásnak megvannak a maga elképzelései. Mi ezeket az egyéni elképzeléseket ötvözzük finanszírozási termékeinkkel, hogy a maximumot nyújthassuk ügyfeleink részére.



– Melyek az ingatlan-finanszírozási termékpaletta legkedveltebb termékei a Lombardnál és mi ezeknek a piaci előnye?

Ingatlanvásárlási hitelünk, pénzügyi lízing konstrukciónk, hitelkiváltási termékünk és beruházási hitelünk mellett hitelcél megjelölése nélkül lehetősége van szabad felhasználású hitel igénylésére is. Felkészült szakembereink segítségével ügyfelünknek minden esetben a legjobb konstrukciós megoldást tudjuk kínálni.
Minden egyes termékünk esetében a hosszú futamidőt, a magas finanszírozási arányt és a rugalmasságot szeretném kiemelni. A 20 éves futamidő és a 90%-os finanszírozási arány kiemelkedően vonzó ajánlatnak számít az ingatlan-finanszírozási konstrukciók esetében.


A KEVESEBB NÉHA TÖBB (X) 1





– Sokat lehet hallani a lízing és a hitel közötti különbségekről, hasonlóságokról. Ön mit hangsúlyozna ki a két termék esetében?

Pénzügyi lízing során a Lombard Lízing Csoport megvásárolja a kiválasztott ingatlant, melyet lízingszerződés keretében, határozott idejű használatba ad a lízingbevevő cégnek. A teljes futamidő alatt a vállalkozás az ingatlant korlátlanul használhatja, akár bérbe is adhatja. A társasága havi lízingdíjak megfizetésével az ingatlan tulajdonjogát megszerezheti. Ebben a finanszírozási formában elegendő, ha a cég egy minimális saját erővel rendelkezik.
A hitel a lízinggel szemben egy „hagyományosabb” forrásbevonást jelent. Ebben az esetben szintén megvásárlásra kerül az ingatlant. Hitel konstrukcióban az ingatlan tulajdonjoga az ügyfelet illeti meg. Legtöbb esetben maga a finanszírozott ingatlan a fedezet (ahogyan lízingnél is), ezért további fedezet bevonására – a finanszírozott összeg mértékétől függően – nincs szükség.

– Kinek kínálják a beruházási hitelt?

Beruházási hitelünk azon kis- és középvállalkozások kedvelt finanszírozási formája, akik beruházást terveznek.
A hitel fedezetéül a megvalósítandó ingatlan szolgál. A kölcsön összegének folyósítása a beruházás kivitelezéséhez igazodóan, ütemezetten történhet. A beruházás finanszírozása két formában valósítható meg, saját meglévő területen, vagy megvásárolandó telken. Amennyiben a terület még nincs az Ügyfél tulajdonában, úgy lehetősége van a telek vásárlását zárvégű pénzügyi lízing konstrukcióban finanszíroztatni, melynek előnye a magasabb finanszírozási arány.

– Milyen feltételekkel igényelhető szabad felhasználású hitelük?

A szabad felhasználási hitelünk esetében a fedezet minden esetben ingatlan, amely lehet a vállalkozás tulajdonában, de a fedezetül felajánlott ingatlan tulajdonosa lehet magánszemély vagy más gazdasági szervezet, így ügyfelünknek még könnyebbé válik a bevonható fedezetek köre.
A hitel előnye, hogy gyorsan forgóeszközforrást teremthetnek vele a vállalkozások, és a likviditási problémák is könnyen orvosolhatóvá válnak.



– Milyen típusú adósságok kiváltására szól hitelkiváltásuk?

Gyakran későn jövünk rá, hogy a hitelkonstrukció, amit választottunk nem megfelelő vállalkozásunk számára. Rövid a futamidő, magas a törlesztő részlet vagy az árfolyamingadozásból eredő változások követhetetlenné válnak. Az ilyen jellegű problémák orvosolására a hitelkiváltást javasoljuk.

Hitelkiváltásunk meglévő jelzáloghitel kiváltására alkalmas.
Javasolom, hogy minden esetben kérje szakembereink segítségét! Egy ajánlatkérés és egy kalkuláció nem kerül pénzébe, de hosszútávon a Lombarddal sokat spórolhat.

További információk »

Ajánlott videó

Olvasói sztorik