Belföld

Ryanair: féltékenyek a nagy légitársaságok

Az ír fapados légitársaság, a Ryanair csütörtökön százezer ingyenjegy meghirdetésével ünnepelte, hogy a belgiumi Charleroiból immár 3,5 millió utast szállított Európa 13 városába.

Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója ez alkalommal büszkén kijelentette Brüsszelben, hogy vállalata Európa elsőszámú olcsón repülő légitársasága és legnagyobb és leggyorsabb növekedését eddig Charleroi-ból induló vonalain érte el. Alig két év alatt jutottak el a 3,5 millió utasig, mert jóval olcsóbban adják a jegyeket, mint versenytársaik, igaz, hogy utasaiknak nem adnak ingyen enni a repülés alatt és félreesőbb, kisebb repőtereket vesznek igénybe a nagy, ismert nemzetközi légikikötők helyett.


A vállalat vezérigazgatója ez alkalommal bejelentette, hogy a 3 és félmilliomodik utas megünneplésére százezer jegyüket fogják ingyen az utasok rendelkezésére bocsátani, akiknek csak a repülőtéri illetéket kell megfizetniük.


Az európai repülőterek versengenek azért, hogy oda is repüljön a Ryanair – folytatta a vezérigazgató. „Jelenleg négy olyan repülőtér van, amelyik alig várja, hogy fogadhasson bennünket.”


Az ír vezérigazgató szóba hozta a nagy légitársaságok ellenük intézett támadásait. O’Leary bizonyosra veszi, hogy az Európai Bizottságnak a Ryanair ügyében indított vizsgálatai sem fognak semmi kivetnivalót találni náluk. Több nagy légitársaság ugyanis bepanaszolta a Ryanairt, hogy rejtett állami támogatásokat kap úti céljainak államaitól. Többszáz ilyen vizsgálatot indított a bizottság a Ryanair ellen, de O’Leary szerint az esetek 99 százalékában nincs szó állami támogatásról. A nagy légitársaságok és a nagy repülőterek viszont féltékenyek a sikerükre, ezért jelentgetik fel őket – vélekedett O’Leary, hozzátéve, hogy ha a bizottság mégis elmarasztalná őket, természetesen fellebbezni fognak.

Ajánlott videó

Egy friss hazai felmérés szerint az embereknek csupán a 12 százaléka készít végrendeletet. Arról nincs adat, hogy a népesség hány százalékának vannak érdemi ismeretei az öröklés szabályairól. Sándor Zsuzsa most felhívja a figyelmet néhány gyakori tévedésre.