Belföld

Újabb feljelentés a K&H-ügyben – a PM is nyomoz

A K&H Bank, mint a K&H Equities magyar tulajdonosa kedden újabb büntetőfeljelentést tett ismeretlen tettes vagy tettesek ellen pénzmosás bűntettének alapos gyanúja miatt. A bank kommunikációs igazgatósága erről szerdán tájékoztatta az MTI-t.

Az eddig feltárt tények valószínűsítik, hogy az érintett 60-70 ügyfél által számlájukról hiányolt pénzösszegek vélhetően hamis átutalási és átvezetési megbízások, illetve nem valós értékpapír adásvételi szerződések felhasználásával, off-shore cégeken keresztül jutottak el a címzettekhez.

A brókerbotránnyal kapcsolatban eljárást indít a pénzügyminisztérium is. „A kormánynak az elmúlt napokban tudomására jutott, hogy volt egy olyan magyar állami szervezet, amely az erre megfelelő jogosultságokkal és függetlenséggel rendelkezik, és amely szervezet elnökének egy év során, tényekkel bizonyítható módon, lett volna lehetősége a Kereskedelmi és Hitelbanknál kialakult ügyek megakadályozására” – jelentette ki Gál J. Zoltán kormányszóvivő a kabinet szerdai ülését követő sajtótájékoztatón, Budapesten.

Gál J. Zoltán megjegyezte: a Pénzügyminisztérium vizsgálja, hogy az információk megfelelnek-e a valóságnak “Ha ezek az információk igaznak bizonyulnak, akkor az nem maradhat következmények nélkül” – fűzte hozzá.

A III. évezred brókerbotrányáról hírek a FigyelőNeten

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik