Belföld

Térfigyelő kamerák buktattak le egy betörőt

A Debrecen belvárosában tavaly elhelyezett új térfigyelő kamerák segítségével fogtak el egy férfit, aki egy idős nőt rabolt ki - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden az MTI-vel.

Kelemen Éva tájékoztatása szerint az idős hölgyet hétfőn a lakása előtt, a lépcsőházban támadta meg egy férfi, és vette el a táskáját. Az esettel párhuzamosan a rendőrség ügyeletén figyelmesek lettek egy gyanúsan viselkedő férfira, így járőröket küldtek, hogy igazoltassák.

Mint kiderült, a 25 éves nagykállói férfi rabolta ki nem sokkal korábban az idős nőt. A férfi zsebében megtalálták az nő mobiltelefonját, majd a korábban eldobott táskáját is a benne lévő iratokkal együtt.

Debrecen önkormányzata 2010-ben tízmillió forintot költött a belvárosi térfigyelőrendszer fejlesztésére. Az összeg egy részét a megyei rendőr-főkapitányság bevetésirányítási központjában az ehhez szükséges infrastruktúra bővítésére, másik részét térfigyelő kamerák beszerzésére fordították.

Az öt új kamerával a sétálóövezet tavaly átadott új tereit – a Hal közt, a Nagytemplom mögötti Emlékkertet és Romkertet, valamint a Csapó utcai bevásárlóközpont előtti teret – figyeli a rendőrség. A város 2001-ben átadott főterén további tíz kamera segítségével ügyel a rendőrség a biztonságra, de az önkormányzat a jövőben mobilizálható kamerákkal is bővíteni kívánja a térfigyelőrendszert – közölte a hadnagy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik