Belföld

Házbontás közben rádőlt a fal egy asszonyra

Egy romos ház elbontása közben agyonnyomott egy 65 éves asszonyt a kidőlő fal a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kesznyétenen, a rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés ügyében nyomoz; a rendőrség gyanúja szerint egy 19 éves fiatal gondatlan cselekedete játszhatott közre a nő halálában.

Január 3-án több ember bontott egy romos kesznyéteni családi házat, eközben az épület megroggyant, s a födémgerenda átvágása után az oldalfal kidőlt, amely magával sodort egy 65 éves nőt; az asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette – tájékoztatta az MTI-t kedden Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A sajtóreferens a helyszíni szemle adataira hivatkozva közölte: megalapozott gyanú merült fel arra, hogy az idős nő halálát egy 19 éves fiatal gondatlan magatartása okozta. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a kesznyéteni férfival szemben – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik