Foci

Újabb 240 millió a budapesti olimpia tanulmányára

Tavaly már egyszer kapott az 1300 oldala pályázat elkészítéséért a PWC 480 millió forintot.

Január 19-én jelent meg az európai uniós közbeszerzési értesítőben, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) tavaly november 19-én megbízta a PricewaterhouseCoopers tanácsadó céget

“a 2024-es Nyári Olimpiai Játékok megrendezésére vonatkozó megvalósíthatósági tanulmány, valamint az ahhoz tematikusan kapcsolódó pályázati kérdőív elkészítéséhez kapcsolódó kiegészítő szolgáltatás beszerzésével”

– számolt be az átlátszó.hu.

Az NFM közbeszerzése hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásán egyetlen szereplőként a PwC vett részt, így a cég nyerte a nettó 240 milliós megbízást is.

Mindez azért érdekes, mert a Népszabadság tavaly arról számolt be, hogy a PwC a Miniszterelnökségtől 480 millió forintot kapott a budapesti olimpia megvalósíthatósági tanulmánya elkészítéséért.

Végül az Átlátszó hozta nyilvánosságra a teljes, 1300 oldalas dokumentumot, amiből a parlamenti képviselők egy 100 oldalas összefoglalót ismerhettek meg.

Időben ezzel párhuzamosan a PWC kiadott egy közlemény, hogy Dr. Polacsek Csaba lesz az új pénzügyi és tranzakciós tanácsadó csapat igazgatója. Dr. Polacsek 2014-től a Miniszterelnökségen dolgozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik