A man reads the Quran at the Omar mosque in the Islamic Cultural Center of Madrid on November 20, 2015. AFP PHOTO / PEDRO ARMESTRE / AFP / PEDRO ARMESTRE
Közélet

Ha meglepődsz, hogy ilyenek a muszlimok, nézd már meg, mik vannak leírva a Koránban!

24.hu
24.hu

2015. 12. 07. 07:01

Hogyan tud ebben hinni bárki is, ezt egyszerűen nem tudom elfogadni.

Ez volt a szőke, középkorú holland nő reakciója akkor, amikor két fiatal felolvasott neki néhány mondatot a Koránból, a muszlimok szent könyvéből.

Ha úgy neveltek fel, hogy ebben a könyvben kell hinned, akkor az befolyásolni fogja a gondolkodásodat.

Mondja egy hátranyalt hajú magas férfi szigorú arccal.

A világ változik, alkalmazkodniuk kellene hozzá.

Mondta egy másik járókelő.

Nem is csoda, hogy kiakadtak, ilyen mondatokat olvastak fel nekik a könyvből:

Bizony azt cselekszem én veletek, hogy rettenetességet bocsátok reátok: a száraz betegséget és a forrólázt, a melyek szemeket égetnek és lelket epesztenek, és a ti magotokat hiába vetitek el, mert ellenségeitek emésztik meg azt.

És kiontom haragomat reátok, hogy elhulljatok a ti ellenségeitek előtt, és uralkodjanak rajtatok a ti gyűlölőitek, és fussatok, mikor senki nem kerget is titeket.

Ha pedig ezek után sem hallgattok reám, hétszerte keményebben megostorozlak titeket a ti bűneitekért;

És megtöröm a ti megátalkodott kevélységeteket, és olyanná teszem az eget felettetek, mint a vas, a földeteket pedig olyanná, mint a réz.

És reátok bocsátom a mezei vadakat, hogy megfoszszanak titeket gyermekeitektől, kiirtsák barmaitokat, és elfogyaszszanak titeket, hogy pusztákká legyenek a ti útaitok.

És ha ezek által sem jobbultok meg, hanem ellenemre jártok:

Én is bizony ellenetekre járok, és hétszeresen sújtalak titeket a ti bűneitekért.

És ha e mellett sem hallgattok reám, hanem ellenemre jártok:

Én is ellenetekre járok búsult haragomban, és bizony hétszeresen megostorozlak titeket a ti bűneitekért.

És megeszitek a ti fiaitok húsát, és megeszitek a ti leányaitok húsát.

És lerontom a ti magaslataitokat, és kiirtom a ti nap-oszlopaitokat, és a ti holttesteiteket bálványaitok holttetemeire hányatom, és megútál titeket az én lelkem.

És városaitokat sivataggá teszem; szenthelyeiteket is elpusztítom, és nem lesz kedves nékem a ti jóillatú áldozatotok.

És elpusztítom ezt a földet, hogy álmélkodjanak rajta a ti ellenségeitek, a kik letelepednek ebbe.

Titeket pedig elszélesztelek a pogány népek közé, és kivont fegyverrel űzetlek titeket, és pusztasággá lesz a ti földetek, városaitok pedig sivataggá.
Akkor örül a föld az ő szombatjainak az ő pusztaságának egész ideje alatt, ti pedig a ti ellenségeitek földjén lesztek; akkor nyugodni fog a föld és örül az ő szombatjainak.

Voááááá, fogd vissza magad, Mohamed, mert kicsit túlpörögtél. Ehhez képest a Bibliáról azt mondták a járókelők, hogy sokkal békésebb, inkább a pozitív üzenetekre koncentrál, a nőket kevésbé nyomja el. Úgy általában egy ennél sokkal modernebb írás.

Az egyetlen baj csak az, hogy ez az egész szöveg

nem a Koránból, hanem a Bibliából volt. 

A két riporter csak becsomagolta a Bibliát a Korán borítójába, és úgy ment oda az emberekhez. Az egészben nem is az a meglepő, hogy az emberek nem ismerik a Bibliát, inkább az, hogy mennyire könnyedén mondanak véleményt egy másik vallás elmaradott, agresszív szent könyvéről. Szerencsére a legtöbbjük kifejezetten jól reagál a meglepetésre.

A fenti részletek Mózes III. könyvének 26-ik fejezetéből vannak, a Károli-féle fordításból. A videóban egy ennél újabb fordítást használnak, kevésbé archaikusan még durvábbnak hangzanak a mondatok.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Iraqi security forces arrest suspected militants of the al Qaeda-linked Islamic State in Iraq and the Levant (ISIL) during a raid and weapons search operation in Hawija April 24, 2014. The operation led to the arrest of wanted figures and the seizing of various weapons and ammunition, according to an Iraqi security forces officer.   REUTERS/Yahya Ahmad (IRAQ - Tags: CIVIL UNREST POLITICS)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.