Pénzügy

Itt az új őrület, a tartós szemszínváltoztató műtét

kekszem(210x140).jpg (Array)
kekszem(210x140).jpg (Array)

Mindössze 10 ezer dollárba (3 millió forintba) kerül egy kalifoniai klinikán a tartós szemszín-változtató műtét. A BrightOcular nevű cég mesterséges íriszt helyez be a szembe a szaruhártyán keresztül.

Íme egy videó, amiben egy fekete színész mesél arról, hogy neki miért kellettek elengedhetetlenül a világító kék szemek.

A magánklinika vezetője, Dr. Kenneth Rosenthal eddig szembetegségeket gyógyított, azonban mára ő találta ki a szivárványhártya transzplantációt is. Már néhány éve csinálja, és most kezdett divattá válni Amerikában a szemszín változtatás.

A mesterséges írisz vékony, nem mérgező anyagból készül, hasonlóan a kivehető kontaktlencséhez. A hamis írisz nagyon rugalmas, ezért lehetséges a szaruhártyán keresztül történő behelyezés. Egyetlen bemetszést kell végrehajtania a szemésznek, amely körülbelül 2,8 milliméteres.

A BrightOcular nevű cég szerint az eljárás biztonságos, rövid és fájdalommentes. Nagyjából tizenöt percig tart egy szemen elvégezni. A látási hibákat azonban nem korrigálja. Későbbiekben a beültetett írisz el is távolítható.

Mielőtt rohanna Kaliforniába vadiúj kék szemekért, nem árt tudnia, hogy néhány szemész szerint az egészségre káros lehet az eljárás. A mesterséges implantátum magas nyomást okozhat a szem belsejében, ami szürkehályoghoz, esetleges szaruhártya sérülésekhez vezethet, amely szélsőséges esetben vakságot is okozhat, mondják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik