Gazdaság

A kormányhivatalnokokat is Erzsébet-utalvánnyal jutalmazzák, csak többel

Lázár János nagyon szerette volna, ha a kormány karácsonyi ajándékát, a 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt a kormányhivatalnokok viszik házhoz, személyes kapcsolatot teremtetve ezzel a szavazói réteggel.

Nem viszik ki, de kapnak

Végül mégsem ők, hanem a postások viszik ki, pedig ettől Kósa Lajos nagyon tartott, mert akkor azt hiszik a nyugdíjasok, hogy ez minden hónapban jár majd.

A kormányhivatalnokok azért visszakoztak, mert 30 ezer munkatársukat kellett volna mozgósítani, minden egyes dolgozóra csaknem 200 nyugdíjas jutna, de óriási munkaerőhiánnyal küzdenek, sokan napi 10 órás munkával sem tudják tartani a határidőket.

A 24.hu információi szerint ugyanakkor a kormányhivatalok dolgozói megkapták év végi jutalmukat, 25 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt.

A Miniszterelnökségen megerősítették értesülésünket, azt válaszolták kérdéseinkre, hogy

a területi közigazgatásért felelős Miniszterelnökség – ahogyan az elmúlt években – idén karácsonykor is egyszeri, 25 ezer forint összegű, élelmiszervásárlásra fordítható Erzsébet-utalványt ad a járási- és kormányhivatali dolgozóknak.

Vezető beosztású munkavállaló nem részesül a juttatásban, de megkérdeztük azt is, pontosan mennyien kapnak utalványt. Erre nem válaszoltak, csak annyit mondtak, hogy

az Erzsébet-utalvánnyal a Miniszterelnökség szeretne köszönetet mondani a járási- és kormányhivatali dolgozóknak az egész évben végzett munkájukért, és egyúttal segítséget nyújtani az ünnepek megszervezéséhez.

(Kérdéseinket elküldtük a Pest Megyei Kormányhivatalnak is, ahol szóról szóra azt válaszolták, mint a Miniszterelnökség.)

Már húsvétkor is kaptak

A Miniszterelnökség már húsvétkor is kedveskedett a kormányhivatalnokoknak, akkor is 25 ezer forintot kaptak, a tárca akkor azt mondta, hogy összesen 27438 dolgozó részesült a 25 ezres Erzsébet-utalványokban.

Ez összesen csaknem 700 millió forintnyi juttatást jelentett akkor, most is hasonló összeggel lehet számolni.Lázár tájékoztatása szerint akkor a 6 hónapon belül kinevezettek, a címadományozottak és a vezetők kimaradtak az ajándékozásból.

Levelet is kaptak

Ahogy a nyugdíjasok Orbán Viktortól kapnak majd levelet az Erzsébet-utalványok mellé, úgy a kormányhivatalnokok Lázár Jánostól és Kovács Zoltántól kaptak egy köszöntőt, amiben arról írnak, büszkék a közös munkára és az elért eredményekre, a közigazgatás átalakítására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik