Image: 73203128, Az erzsébet utalvány reklámjai egy villamoson. 2012. január 1-től a béren kívüli juttatások közé emelte a kormány az Erzsébet-utalványt. Az utalvány fogyasztásra kész étel vásárlására költhető el, Place: Budapest, Hungary, License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com
Gazdaság

A kormányhivatalnokokat is Erzsébet-utalvánnyal jutalmazzák, csak többel

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2016. 12. 12. 19:08

Lázár János nagyon szerette volna, ha a kormány karácsonyi ajándékát, a 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt a kormányhivatalnokok viszik házhoz, személyes kapcsolatot teremtetve ezzel a szavazói réteggel.

Nem viszik ki, de kapnak

Végül mégsem ők, hanem a postások viszik ki, pedig ettől Kósa Lajos nagyon tartott, mert akkor azt hiszik a nyugdíjasok, hogy ez minden hónapban jár majd.

A kormányhivatalnokok azért visszakoztak, mert 30 ezer munkatársukat kellett volna mozgósítani, minden egyes dolgozóra csaknem 200 nyugdíjas jutna, de óriási munkaerőhiánnyal küzdenek, sokan napi 10 órás munkával sem tudják tartani a határidőket.

A 24.hu információi szerint ugyanakkor a kormányhivatalok dolgozói megkapták év végi jutalmukat, 25 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt.

A Miniszterelnökségen megerősítették értesülésünket, azt válaszolták kérdéseinkre, hogy

a területi közigazgatásért felelős Miniszterelnökség – ahogyan az elmúlt években – idén karácsonykor is egyszeri, 25 ezer forint összegű, élelmiszervásárlásra fordítható Erzsébet-utalványt ad a járási- és kormányhivatali dolgozóknak.

Vezető beosztású munkavállaló nem részesül a juttatásban, de megkérdeztük azt is, pontosan mennyien kapnak utalványt. Erre nem válaszoltak, csak annyit mondtak, hogy

az Erzsébet-utalvánnyal a Miniszterelnökség szeretne köszönetet mondani a járási- és kormányhivatali dolgozóknak az egész évben végzett munkájukért, és egyúttal segítséget nyújtani az ünnepek megszervezéséhez.

(Kérdéseinket elküldtük a Pest Megyei Kormányhivatalnak is, ahol szóról szóra azt válaszolták, mint a Miniszterelnökség.)

Már húsvétkor is kaptak

A Miniszterelnökség már húsvétkor is kedveskedett a kormányhivatalnokoknak, akkor is 25 ezer forintot kaptak, a tárca akkor azt mondta, hogy összesen 27438 dolgozó részesült a 25 ezres Erzsébet-utalványokban.

Ez összesen csaknem 700 millió forintnyi juttatást jelentett akkor, most is hasonló összeggel lehet számolni.Lázár tájékoztatása szerint akkor a 6 hónapon belül kinevezettek, a címadományozottak és a vezetők kimaradtak az ajándékozásból.

Levelet is kaptak

Ahogy a nyugdíjasok Orbán Viktortól kapnak majd levelet az Erzsébet-utalványok mellé, úgy a kormányhivatalnokok Lázár Jánostól és Kovács Zoltántól kaptak egy köszöntőt, amiben arról írnak, büszkék a közös munkára és az elért eredményekre, a közigazgatás átalakítására.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

US actress Sharon Stone arrives on May 21, 2013 for the screening of the film "Behind the Candelabra" presented in Competition at the 66th edition of the Cannes Film Festival in Cannes. Cannes, one of the world's top film festivals, opened on May 15 and will climax on May 26 with awards selected by a jury headed this year by Hollywood legend Steven Spielberg.     AFP PHOTO / LOIC VENANCE / AFP PHOTO / LOIC VENANCE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.