Belföld

Erzsébet-utalvány és csokinyúl Lázár embereinek

lazar-janos(650x433).jpg (lázár jános)
lazar-janos(650x433).jpg (lázár jános)

A csokival az utalványra nem jogosult vezetőket kárpótolták, de kérték az érintetteket, hogy az ajándékot kizárólag a Kormánymegbízott Úr által tartott értekezlet után vegyék át.

Húsvéti ajándékkal lepi meg a Miniszterelnökség a megyei és a fővárosi kormányhivatalok dolgozóit, de nem jár mindenkinek a 25 ezer forintos Erzsébet-ajándékutalványokból – írja a Népszabadság.

A 6 hónapon belül kinevezettek, a címadományozottak és a vezetők kimaradnak az ajándékozásból, de nem teljesen: a Békés Megyei Kormányhivatalban például csokinyulat kapnak ajándékba. Az illetékes főosztályvezető arról tájékoztatta az érintett kollégákat, hogy a csokinyulak „a vagyongazdálkodási osztályon átvehetőek”, de kifejezetten kérik, hogy az átvétel „a Kormánymegbízott Úr által a szervezeti egység részére megtartott értekezlet után történjen”.

A Miniszterelnökség megerősítette az ajándékozást, közölték, hogy összesen 27438 dolgozó részesül a 25 ezres Erzsébet-utalványokban, ez összesen csaknem 700 millió forintnyi juttatást jelent. A csokinyulak ügyében nem kívántak állást foglalni, a Békés megyei Kormányhivatalnál azonban elárulták, hogy saját ötletről van szó. A kormányhivatal 1407 munkatársa közül ugyanis 260-an vannak, akik nem voltak jogosultak az Erzsébet-utalványra, ők végül a beharangozott csokinyulak helyett egy tábla csokit és egy darab csokitojást kaptak húsvét alkalmából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik