Gazdaság

Méregdrágán ad energiatakarékos izzót az ELMŰ

Az áramszolgáltató által a fogyasztóknak kínált LED-körte több mint hatezer forintba kerül, jónevű gyártók ugyanolyan termékeihez 2000 alatt is hozzá lehet jutni.

Háromszoros áron kínál az ELMŰ olyan energiatakarékos LED-izzót, amilyet harmadáron lehet megvásárolni az interneten. A kispénzű vásárlókat részletfizetési akcióval győzködik, 18 hónapos futamidővel, havonta 280 forintért kínálják az égőt – írja a Blikk.

Az áramszolgáltató szóvivője azt mondta: a fogyasztók biztosak lehetnek abban, hogy tőlük jó minőségű terméket kapnak és három év garancia is jár rá. Csakhogy a gagyinak nem nevezhető Tungsram szintén három év garanciával kínálja az ELMŰ-ével megegyező paraméterekkel rendelkező termékét, mindössze kétezer forintért, a szintén jónevű GE hasonló terméke pedig 1700-ért is megvehető.

A fogyasztóvédelem szerint az áramszolgáltató nem követ el törvénysértést, ha a fogyasztókat teljes körűen tájékoztatja és a megfelelő információk birtokában eldönthetik, hogy kell-e nekik ennyi pénzért az izzó, vagy nem – írja a lap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik