Belföld

Még szexshop is uniós támogatásból lett Kisvárdán

Seszták Miklós fejlesztési miniszter szűkebb pátriájába ömlik a pénz. Kisvárda lett az egyik legnagyobb haszonélvezője a kormány által tavaly év végén rendezett nagy költekezésének. Akkor az év utolsó napjaiban hirtelen 6,8 milliárd elkölthető forintot találtak a költségvetésben Kisvárdának, ebből negyedmilliárdot kifejezetten a miniszter szavazókörzetének csinosítására szántak.

Kisvárdára azonban külföldről is jön a pénz. Különösen a brüsszeli forrásokból.

A kisvárosban uniós pénzből hoztak létre egy konferencia-központot, és az Európai Unió 15 millió forintját fordították a városközpont nyilvános illemhelyének kialakítására is.

Arra viszont sehol máshol nem láttunk példát, hogy egy szexshop ablakából is olyan hirdetőtáblácskája kandikáljon ki, amelyen az olvasható, hogy

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A képeket egy olvasónk készítette Kisvárda központjában.

A bolt a mikrovállalkozások fejlesztésére kiírt gazdaságfejlesztési operatív program (GOP) keretéből kapott támogatást. A 3,6 millió forintot ajándékbolt indítására ítélték meg öt éve, ám ma már módosított profillal, Szexuális kellékek és vicces ajándékok boltja néven üzemel az egység.

A Kisvárdán és környékén megpályázott gazdaságfejlesztési támogatások odaítélésében már akkoriban is döntő szava volt Seszták Miklósnak. Az ügyvédből lett kereszténydemokrata politikus, aki most mint fejlesztési miniszter viszi a pénzt a városba, korábban az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács tagjaként vett részt a fejlesztési pályázatok elbírálásában.

Seszták miniszter és felesége személyesen is jó viszonyt ápolnak a vállalkozó családdal: a szexshop tulajdonosa, Kecskésné többször megosztotta saját Facebook-oldalán a politikus képeit, és ezek között olyan, a konferencia-központban rendezett bulin készült fotó is akadt, amelyen Kecskésék együtt szerepeltek a miniszterrel.

A bolt egyik tulajdonosa cikkünk megjelenését követően telefonon azt mondta, hogy az uniós pénz hitel volt, amit az épület megépítésére vettek igénybe. A pénzt azóta visszafizették, a támogatás közzétételi kötelezettsége is lejárt, ezért a táblát is kiveszik a kirakatból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik