Belföld

Ki sem adott CÖF-közleményre hivatkozva sorosozott a TV2

A „húsvéti ünnepekre tekintettel” csak nekik küldték el a „Soros-médiabirodalom támadásáról” szóló szösszenetet.

Ki sem adta nyilvánosan a CÖF azt a közleményt, amelyre hivatkozva a TV2 a hétvégén több szerkesztőséget – így a 24.hu-t, a hvg.hu-t, a 444-et, az RTL Klubot és a Magyar Nemzetet is – többek közt arról kérdezte, hogyan befolyásolja Soros György a munkájukat, és hány munkatársuk végzett a „Soros-egyetemen”, ami alatt a kormány a Közép-európai Egyetemet (CEU) érti.

Alig pár órával az után, hogy a kérdéseket elküldték, a Tényekben „Támad a Soros médiabirodalom” címmel sugároztak riportot, amelyben ugyancsak a CÖF-közleményre hivatkoztak. Ez azonban nem került ki sem a szervezet honlapjára, sem az érintett szerkesztőségekhez nem juttatták el, de még az MTI Országos Sajtószolgálaton keresztül sem tették közzé.

A hvg.hu megkereste a kormánybarát szervezetet, amelynek munkatársa először telefonon próbált segíteni nekik, de ő sem találta meg a közzétételt. Végül a portál írásbeli megkeresésére közölte a CÖF, hogy közleményüket a TV2 emailben kapta meg, „a húsvéti ünnepekre tekintettel”, illetve mert a Tények „többször foglalkozott Soros György magyarországi tevékenységével”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik