Belföld

Rokonoknak osztogatnak állást a Roma Önkormányzatnál

Képtelenség működtetni az Országos Roma Önkormányzatot (ORÖ), ugyanis a szervezet alkalmazottai között nincsenek szakmailag alkalmas munkatársak, az álláshelyeket pedig olyan ismerősök, rokonok, barátok töltik be, akiknek tevékenysége mögött nincs munka, írja a Magyar Nemzet. 

A lap birtokába került hangfelvétel szerint többek között erről beszélt a kisebbségi szervezet hivatalvezetője, Cserháti Tiborné az önkormányzat július végén tartott szakmai bizottsági ülésén.

Cserháti azt kifogásolta, hogy nem kapott engedélyt az átszervezésre, miközben óriási pazarlás folyik az ORÖ-nél. Elmondása szerint az sem ritka, hogy egyes képviselők bemennek hozzá és azt kérik, ismerősüknek adjon több fizetést.

Szerinte ezzel csak az a baj, hogy

nincs mögötte munka.

Hozzátette, hogy csupán két hozzáértő emberre lenne szüksége, de annyi sincs. Azt viszont már sikerült elérniük, hogy a dolgozók ne félmeztelenül menjenek be a munkahelyükre.

A pazarlásra a legjobb példa talán ez:

az ORÖ több mint félmilliárd forintot költött el fél év alatt, noha az éves teljes bevétele nem haladja meg az ötszázmillió forintot.

Miközben az ORÖ szeptembertől kezdett lízingelni egy Audi A4 S-line típusú autót a szervezet elnökének, Balogh Jánosnak. Az autóhoz sofőr is jár, a vezető havi 250 ezer forintot kap az önkormányzattól. A sofőr pedig Balogh veje.

Az ORÖ egyébként tele van adóssággal, a Farkas Flórián-féle Híd a munka világába program miatt 1,6 milliárdot kellett visszafizetniük az Emminek, de az Albacomp is perlő őket egy 70 milliós tartozás miatt, mert nem fizettek ki 4500 táblagépet

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik