Belföld

Pintér Sándor válasza Brüsszelre: Az állam mostantól minden magyart le tudjon hallgatni

Pintér Sándor minden lehetséges eszközt bevetne a lehetséges terroristák lebuktatására.

Pintér Sándor belügyminiszter csütörtök reggel megerősítette, hogy két magyar diplomata sérült meg a brüsszeli robbantás során. Ezt a Simicskó Istvánnal és Kovács Zoltánnal közösen tartott sajtótájékoztatóján mondta el.

Pintér szerint tegnap bebizonyosodott, hogy nőtt a terrorfenyegetettség Európában, és hogy a menekültválság és a terrorizmus között van kapcsolat. Azt mondta, az Europol 5-6 ezer személyt tart nyilván, akik terrorcselekményekkel valamilyen módon kapcsolatba hozhatóak. Ez nem azt jelenti, hogy el is követtek, vagy terveznek, csak azt, hogy terroristák köreibe tartoznak.

A kormány döntést hozott egy terrorizmus elleni döntéscsomagról. Ebbe az alábbiak tartoznak:

  • Létrehozzák a terrorelhárítási információs és bűnügyi központot. Ez elemzi a beérkezett információkat, majd továbbítja és figyelmeztet, ha kell.
  • Törvényt hoznak a telefonok és más kódolt kommunikációs eszközök, mint az internetes kommunikáció lehallgatására. Egészen pontosan a “magánszektor által kódolt adatszolgáltató eszközöket”
  • Megteremtik a lehetőséget a bankszámlákra való betekintésre.
  • Kibővítik a rendőrség rádiórendszerét a kommunikációs krízishelyzetekre. Egységes digitális kommunikációs rendszert akarnak, vagy majd az sms-ekre korlátozzák a kommunikációs forgalmat.

A biztonság olyan, mint a levegő: amikor van, senki nem hiányolja.

Zárta Pintér.

Simicskó azt mondta, azt szeretnék elérni, hogy ha szükség van rá, a magyar hadsereget is be lehessen vetni a rendőrség mellett. Természetesen a magyar emberek érdekében. Ennek jelenleg vannak jogi akadályai is, például az eljárási rend, ami ezt szabályozza ezeket szüntetik majd meg, ha kell, az alkotmány módosításával is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik