Belföld

Felfüggesztettel megúszta a budapesti kórházi késelő

Az ápoló meg akarta tudni, hogy van. A fiatal erre kést rántott.

Gyorsított eljárásban állították bíróság elé állították azt a 22 éves fiatalt, aki a napokban késsel támadt egy kórházi ápolóra Budapesten. Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete – ebben találták bűnösnek.

A fiatalt kedd éjjel részegedett le egy fővárosi szórakozóhelyen, ám rosszul lett, így mentőt kellett hívni hozzá és végül kórházban kötött ki. Az egyik több ágyas kórteremben feküdt, állapotát az ápoló óránként ellenőrizte. Hajnali 4 órakor is ez történt, odalépett az ágyon neki háttal fekvő vádlotthoz és a vállára tette a kezét, hogy megkérdezze, jól van-e. Ekkor a fiatal minden előzmény nélkül előkapott egy kést és az ápoló hasa felé csapott vele,  könnyű sérülést okozva neki. “A súlyosabb sérülés elmaradása azonban csak a véletlennek volt köszönhető”- írja a Fővárosi Főügyészség.

A támadót a bíróság 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, ám a szabadságvesztés végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. Az ügyész fellebbezett, hogy a fiatal végrehajtandó szabadságvesztést kapjon.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik