Tudomány

Már kannabiszból kinyert anyaggal is lehet edzeni

A kannabisz egyik vegyületével segítik a regenerálódást néhány londoni edzőteremben. A Gymbox közös óráin csoportos nyújtáson lehet részt venni, ahol CBD-s tapaszok alkalmazásával igyekeznek enyhíteni az edzés közben jelentkező fájdalmakat.

A foglalkozás alapötlete a szakszerűen vezetett nyújtásban rejlik, aminek hatását egy CBD-s tapasz támogatja, elkerülve az izomzat begyulladását. A ragacs segítségével az izomlazítás közben fellépő fájdalomérzet is csökkenthető – írja a The Guardian.

A kannabidiol, más néven CBD egy nem pszichoaktív hatóanyag, amelynek segítségével hatásos eredményeket értek el különböző betegségek tüneteinek enyhítésekor.

A tapasz alkalmazásával csökken a stressz miatti vérnyomás és a szorongásérzetet. A hatása nagyon távol áll a sokak által ismert THC-tól. A kendernövény kivonata mellőzi a pszichoaktív hatásokat, ezért is legális több országban. Az orvosi célokra is használt anyagot legtöbbször étrend-kiegészítőként használják, megtámogatva az öngyógyítást és megelőzést egyszerre.

Marihuána védhet a baktériumokkal szemben
A kannabidiolban rengeteg gyógyászati lehetőség rejtőzhet.

Az edzőteremben a különleges nyújtás során squash-labdák, görgők és más eszközök is előkerülnek, ezek segítségével hatékonyabbá tehető az izomzat beépülése. Bár a résztvevők szerint a hatóanyagok befolyását nem érezték, orvosilag már bizonyított, hogy a vegyület segít megelőzni a gyulladásokat.

A londoni foglalkozások hatékonysága nem köthető szorosan a CBD-hez, de a résztvevők magas száma jól mutatja mennyire kedvelt. Ha így terjed a speciális sportóra híre, valószínűleg itthon is találkozhatunk majd vele a wellness-központokban.

Kiemelt fotó: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik