Tech

Ilyen képet tud készíteni az OPPO kijelző alatti szelfikamerája

Oppo
Oppo

Az Oppo bejelentette kijelző alá építhető kameratechnológiájának legújabb generációját, amivel állítása szerint több technikai és gyártással kapcsolatos problémát sikerült megoldani amellett, hogy a képminőség is javult. A cég szerint sikerült elérni, hogy ne legyen szemmel látható vizuális különbség az érzékelő feletti kijelzőterület és a képernyő többi része közt.

Korábban a képernyő kamerát fedő részén csökkentették a képpontsűrűséget a több fény átengedése érdekében, az új megközelítéssel viszont kisebb képpontokat kezdtek el használni, hogy ugyanúgy 400ppi-s legyen, mint a kijelző többi része.

Megosztottak egy szelfit is, ami már az új kamerával készült, és a The Verge szerint ugyan ez egy egészen jó fényviszonyok közt készült felvétel, láthatóan jobban teljesít, mint a ZTE megoldása.

A ZTE viszont előnyben van olyan téren, hogy előbb lépett: már piacra dobták a panel alá épített szenzorral ellátott mobilt, az Axon 20 5G-t, de hamarosan érkezik az Axon 30 is, ami további előrelépéseket hoz. Az Oppo már régóta dolgozik a saját kijelző alatti kameráján, már 2019-es Mobil Világkongresszuson megmutatták az első demójukat.

OPPO Ezt a képet már az új kamera lőtte. Fotó: OPPO

Ajánlott videó

Olvasói sztorik