Forma-1

Olyan F1-es pályát is csak Amerika tud építeni, mint ami Miamiban lesz

A felek együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá, így 2021-től Miamiban is lehet Forma-1-es futam. A sorozat és a Hard Rock Stadion vezetői közös közleményben tudatták elvi megállapodásuk létrejöttét.

Hogy az amerikai metropolisz valóban bekerül-e az F1-es versenynaptárba, az egyelőre még kérdéses, erről később döntenek.

Nagyon örülünk, hogy első alkalommal a világ egyik legcsillogóbb régiójába is el tudjuk hozni a földkerekség leglátványosabb versenyét

– áll a közleményben.

Egy miami Forma-1-es viadal terve már évek óta napirenden van, az eredeti elképzelések szerint Florida már idén házigazdája lett volna egy futamnak. A miami városvezetés megvétózta a pálya korábban tervezett vonalvezetését, az új elképzelés szerint a Miami Dolphins amerikaifutball-csapat otthona körül alakítják majd ki az aszfaltcsíkot.

Sean Bratches, az F1 kereskedelmi igazgatója és Tom Hardfinkel, a Hard Rock Stadion vezérigazgatója azt hangsúlyozták, a verseny komoly pénzügyi haszonnal járna:

A Miami Grand Prix a becslések szerint évente több mint 35 ezer vendégéjszakát és 400 millió dollár bevételt jelentene a város és Dél-Florida számára.

Az Egyesült Államok Nagydíját 2012 óta a texasi Austinban rendezik, a pálya jelenlegi szerződése 2021-ig szól.

Kiemelt fotó: Twitter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik