Kultúra

Meghalt Nagy Éva táncdalénekesnő

Fülöp Dániel / 24.hu
Fülöp Dániel / 24.hu

73 éves korában elhunyt Nagy Éva énekesnő, értesült a családhoz közeli forrásból a 24.hu, információink szerint az énekesnő halálát koronavírus-fertőzés okozta. Nagy Éva Pesterzsébeten született, de Sátoraljaújhelyen nevelkedett, és 1967-ben kezdett énekelni, a következő évben pedig már elindult a Táncdalfesztiválon, ahol a Liversing együttessel közös dalával, az Ez az utolsó randevúnkkal aratott sikert.

Az énekesnő karrierje a biztató indulás ellenére néhány évre megfeneklett, de így is megjelent kislemezen két további dala is (Gyere, gyere hát, Zúgva sírnak a fák). A hetvenes években újra több fesztiválon is részt vett, utána pedig gyerekműsorokban énekelt, utoljára 54 évesen lépett fel.

Kapcsolódó
„Évike, magának tényleg senki ismerőse nincs a szakmában?”
Nagy Éva az 1968-as Táncdalfesztiválon tűnt fel, és akkor a népszerű fiatal énekesnők közé tartozott. Interjú a most 71 éves énekesnővel.

Az Ez az utolsó randevúnk három évvel ezelőtt felkerült a londoni Ace Records a hatvanas évek magyar énekesnői előtt tisztelgő albumára is, ebből az apropóból készítettünk vele interjút, ahol így emlékezett vissza a pályájára:

Lehetnék egy magamba fordult, szomorú öregasszony, de szerencsére az a típus vagyok, aki elfogadja a dolgokat úgy, ahogy vannak. Az, hogy később átnyergeltem a gyerekműsorokra, okos dolog volt, mert ott annyi szeretetet kaptam, hogy az végül is elfeledtette velem, hogy a táncdalénekesi karrierem nem olyan lett, amilyet szerettem volna. Én legalább mindent megtettem. Hozzáteszem, ha felvesznek a jogra, valószínűleg most egy savanyú, íróasztalnál megöregedett ember lennék, mert az nem az én világom volt, és csak azért jelentkeztem oda, mert az volt akkor a divat. Pedig ha a magyartanárnőm nem rontja le az érettségimet, valószínűleg felvesznek, így viszont mégis megköszönhetem neki, hogy másképp alakult az életem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik