Kultúra

Eredeti helyén, régi nevén nyit újra a Tilos az Á

MTVA/ Bizományosi: Róka László
MTVA/ Bizományosi: Róka László

Újranyit a budapesti underground kultúra egykori központja, a Tilos az Á. A szórakozóhely régi helyén, a Mikszáth téren jelenleg a Zappa Café működik, az azonban „nem mondja el megfelelően a hely történetét” – írta a Facebookon Somogyi Zoltán, aki három másik szórakozóhely, a Kuplung, a Zöld Pardon és az Instant alapítói és tulajdonosai nevében is nyilatkozott az újranyitás tervéről.

„Egyszer csak halljuk, hogy Pesten elbontják a Wichmann-kocsmát, amelynek épületében Schneider József kártyafestő a XIX. század közepén megalkotta a magyar kártyát, és Budán a Márványmenyasszonyt, ahol Széchenyi István és Wesselényi Miklós is a lakodalmát tartotta. Ha ezen épületek lerombolását nem is tudjuk megakadályozni, de hisszük, hogy a magunk eszközeivel egy kis vidámságot mégis elő tudunk csalni” – indokolják a Tilos az Á újraélesztését.

A Mikszáth tér 2. is történelmi hely. Innen indult el a Tilos Rádió, a TÁP Színház, a Rádió C… Ez az a hely, ahol a Kispál és a Borz házi zenekarnak számított, ahol a Quimby a legeslegelső koncertjét adta, ahol a rendszerváltás előtti underground és az új idők fiatal értelmisége minden este felsorakozott

– folytatódik a bejegyzés.

A kezdeményezés elindítói szerint a járványhelyzet enyhülésével máris nyit a Tilos az Á.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik