Kultúra

Az eredeti Oroszlánkirály készítőinek nem jön be az új változat

Sejthető volt, hogy nem mindenki lesz oda Az oroszlánkirály új változatáért, például az eredeti változat animátorai. David Stephan, az 1994-es verzió egyik animátora az IndieWirenek a többi, megszólalni nem kívánó kollégája nevében is azt nyilatkozta, hogyha bármelyiküket kérdezték az eredeti stábból, Ha az eredeti Az oroszlánkirály stábjának tagjait kérdeznék, a legtöbbjük azt mondaná, miért?

Tényleg meg kellett ezt csinálnotok? Ez fáj. Szomorú, hogy most már a részvényes is ott van a szobában és dönthet arról, milyen filmek készüljenek. A Disney levetette a maszkját és az arcodba nyomja, „igen, még több pénzt akarunk csinálni”. Ez művészként nagyon elszomorító, egy olyan stúdiótól, mely az eredetiségre és a művészetre épült

– mondta.

Az Oroszlánkirályból bizarr természetfilmet csináltak, csak a vért zenére cserélték
Huszonöt évvel az eredeti film után Simba újjáéledt: lehúztak még egy bőrt a jól ismert történetről, de a zene ugyanolyan csodás, mint 1994-ben.

Az animátorok szerint az effektek hatásosak voltak, az állatok realisztikusak, de semmilyen érzelem nem volt látható az arcukon, ami elég könnyen kizökkentheti a nézőt. Stephan szerint ez különösen Simbára igaz.

Túlságosan valós volt. De aztán megszólalt, az pedig inkább emlékeztetett azokra a régi természetfilmekre, amikben bevágják a hangot a jelenet alá, miközben mozog az állatok szája. Nagyon ócska megoldás. Azt hiszem, ez még túl korai volt.

Kiemelt kép: Fórum Hungary

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik