Nagyvilág

Trump megérkezett Angliába, a landolás előtt pár perccel vérig sértette a londoni polgármestert

Helyi idő szerint délelőtt 9 órakor landolt Donald Trump amerikai elnök és felesége, Melania Trump gépe a Stanstad repülőtérre — számolt be a BBC.

Donald Trump az elkövetkező napokban találkozni fog a brit királyi család tagjaival és Theresa May miniszterelnökkel is, akivel várhatóan tárgyalni fog a klímaváltozás és a Huawei kínai telekommunikációs cég ügyében is.

Az amerikai elnök a landolás előtt néhány perccel a Twitteren fejtette ki véleményét Sadiq Khan londoni polgármesterről, aki korábban úgy fogalmazott: nem fognak vörös szőnyeget teríteni Trump elé az Egyesült Királyságban.

Az Egyesült Államok elnöke még a levegőben született tweetjében jéghideg vesztesnek nevezte Sadiq Khant. Szó szerint azt írta:

Sadiq Khan minden szempontból borzalmas munkát végzett London polgármestereként, durván sértő volt aannak az Egyesült Államoknak az éppen látogatást tevő elnökével szemben, amely Nagy-Britannia messze legfontosabb szövetségese.

A tweet-folyamban nem sokkal később úgy fogalmazott:

Kahn nagyon emlékeztet engem a mi nagyon ostoba és inkompetens New-Yorki polgármesterünkre, De Blasióra, aki szintén szörnyű munkát végzett – csak éppen fele olyan magas, mint ő. Mindenesetre várom, hogy nagyszerű barátokat szerezzek az Egyesült Királyságban, és nagyon várom a látogatásomat. Leszállás most!

Trumpot töntetők várják Londonban, Manchesterben, Belfastban és Birminghamben is.

Kiemelt kép: AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik