Nagyvilág

Egyetlen éjszaka alatt 80 autót gyújtottak fel Svédországban

Fiatalokból álló bandák személyautókat, lakókocsikat, hulladéktárolókat gyújtottak fel, a rendőrökre kövekkel támadtak.

Hétfő este több tucat autót gyújtottak fel Svédországban — írta meg a helyi The Local. Az első tűzesethez este 9-kor riasztották a göteborgi rendőrséget és tűzoltóságot, majd számos lakossági bejelentés érkezett hasonló estekről Trollhättanből, Lysekilből és Falkenbergből is.

Göteborgban 20 helyszínre vonultunk ki. Főleg égő járművekhez – autókhoz, teherautókhoz és lakókocsikhoz – de ki kellett szállnunk égő hulladéklerakókhoz is

— nyilatkozta nem sokkal éjfél után a svéd TT hírügynökségnek Johan Eklund vészhelyzeti ellenőrző tiszt. A svéd média szerint ahelyiek tízfős, fiatalokból álló csapatokról számoltak be, akik köveket dobáltak és autókat gyújtottak fel többek között Gőteborg Gårdsten, Hjällbo és Frölunda nevű részein.

A Göteborgtól 70 kilométerre fekvő Trollhattenben nagyobb, szintén fiatalokból csoport garázdálkodott, ők hat autót gyújtottak fel, a kiérkező rendőröket pedig kövekkel dobálták meg. Ulla Brehm rendőrségi szóvivő szerint tapasztalataik azt mutatják, hogy az ilyen esetek jellemzőbbek az iskolakezdés előtti héten, mint egyébként.

A göteborgi rendőrség feltételezése szerint az akciókat a közösségi médiában szervezték meg, a nyomozás jelenleg is zajlik. Az eddigi információk szerint senki sem sérült meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik