Külföld
twitter (twitter)

A Twitter kiadta az antiszemitákat

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2013. 07. 12. 12:54

Az antiszemita bejegyzések szerzőinek adatait megkapta a francia igazságszolgáltatás.

Korábban a témában:

A Twitter pénteken bejelentette, átadta az adatokat, amelyekkel azonosíthatóak azon antiszemita bejegyzések szerzői, akik miatt eljárás indult a mikroblog szolgáltatója ellen. Korábban a Franciaországi zsidó diákok uniója (UEJF) más egyesületekkel együtt kérte, hogy az igazságszolgáltatás kötelezze a Twittert azoknak az adatoknak a közlésére, amelyek alapján azonosítható, hogy ki írt francia nyelvű antiszemita üzeneteket 2012 októberében unbonjuif (egyjózsidó), illetve unjuifmort (egyhalottzsidó) álnévvel a mikroblogon.

A párizsi legfelsőbb bíróság még januárban kötelezte az amerikai szolgáltatót, hogy „két héten belül” adja ki a törvénytelen bejegyzések szerzőinek azonosításához szükséges adatokat, akiknek fiókjait egyébként már hónapokkal korábban lekapcsolták. Akkor a Twitter ügyvédje jelezte, hogy miután az adatokat az Egyesült Államokban tartják nyilván, a francia bírósági döntést egy amerikai bírónak is jóvá kell hagynia. Arra is felhívta a figyelmet, hogy az amerikai alkotmány a véleménynyilvánításnak szinte korlátlan szabadságot biztosít.

Előzőleg a francia egyesületek azt javasolták, hogy a  Twitter hozzon létre egy olyan felületet, amelyen a felhasználók jelezhetnék az olyan törvénysértő tartalmakat a mikroblog üzemeltetőinek, mint például az emberiesség elleni bűncselekmények dicsőítése vagy a faji gyűlöletkeltés. A bíróság ennek a kérésnek is helyt adott, arra kötelezve a Twittert, hogy a francia változatán ennek érdekében hozzon létre egy „könnyen hozzáférhető és látható” felületet.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.