Közélet koronavírus

Harari: A PhD nem kötelező, de az alapvető biológiatudás igen

A koronavírus-járványt övező összeesküvés-elméletek kapcsán írt egy rövid bejegyzést Twitter oldalára Yuval Noah Harari. A világhírű izraeli történész tanácsot ad, hogyan kommunikáljunk az ilyen teóriák hirdetőivel:

Ha valaki összeesküvés-elméletről akar minket meggyőzni a koronavírus eredetéről vagy annak terjedéséről, kérjük meg, hogy magyarázza el, mi a vírus és hogyan okoz betegséget. Ha fogalma sincs ezekről, akkor ne bízzunk az elméletében. A PhD nem kötelező, de az alapvető biológia az

– írja a történész.

Hararinak nem ez az első koronavírussal kapcsolatos megnyilvánulása. Néhány héttel ezelőtt arról írt, hogy a kevésbé fertőzött országok küldjenek orvosokat más államoknak, és hogy az egész világra vonatkozó tervre van szükség a járvány miatt.

A Time magazinnak bővebben is kifejtette a koronavírus elleni harc jellegét. Azt írta, a legnagyobb harc nem a vírus ellen, hanem az emberiség jövőjéért folyik, ha ugyanis a járvány hatására nagyobb lesz a bizalmatlanság, akkor a vírus nyert.

Harari: A koronavírus elleni harcban nincs vezetője az emberiségnek
Jelen pillanatban a legnagyobb harc nem a vírus ellen, hanem az emberiség jövőjéért folyik, ha ugyanis a járvány hatására nagyobb lesz a bizalmatlanság, akkor a vírus nyert – írja cikkében az izraeli sztártörténész.

Kiemelt kép: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik