Élet-Stílus

Egész életében fájdalmak között él a pillangóbetegségben szenvedő férfi, mégis jókedvű

Az orvosok azt mondták neki, jobb lenne, ha minél hamarabb meghalna, hisz úgy kevesebb fájdalmat kellene elviselnie.

Megszegem a szabályokat. Soha nem lesz hozzám hasonló ember

idézi a LadBible Dean Cliffordot, azt az embert, aki születése óta pillangóbetegségben szenved.

Az ausztrál férfinek azt jósolták az orvosok, az ötéves kort sem éri meg, és tulajdonképpen jobban is jár, ha minél hamarabb meghal, hisz annál kevesebb szenvedést kell átélnie. Clifford egy igen ritka, epidermolysis bullosa nevű genetikai rendellenességgel született, amely rendkívül sérülékennyé teszi a bőrt. Ennek az állapotnak a következtében a bőr a legkisebb nyomásra is sérül, felhólyagosodik, a gyógyulás során a sebek gyakran felnyílnak, és akár hónapokig vagy évekig nyitva maradhatnak. A betegség szövődményeként életveszélyes fertőzés, végtagelváltozás vagy bőrrák is kialakulhat, és jelenleg nincs ismert gyógymódja.

A queenslandi Kingaroy városából származó Cliffordnak tízéves korában azt mondták, soha többé nem fog járni, de képes volt talpra állni és elhagyni a kerekesszékét – 2000-ben még az olimpiai fáklyát is vitte. Még tolókocsihoz volt kötve, amikor felkérték a feladatra, és úgy döntött, olyan kihívás elé állítja magát, amely a fizioterapeutája szerint „lehetetlen”, viszont kevesebb mint hat hónap alatt megtanult újra járni. Elmondása szerint az egész város elment, hogy szurkoljon neki, és élete egyik „legvarázslatosabb napját” élte át.

Képes vagyok háttérbe szorítani a fájdalmat, egészen addig, amíg egy rossz lépést teszek, és egy-két másodpercig kínzó fájdalomba fagyok bele

A 43 férfi egész gyermekkorában kerekesszékben ült, és sokáig szondán keresztül táplálták, viszont valamelyest képes az elméjével kontrollálni a fájdalmat, így mindig újabb kihívások elé állítja magát – eljár edzeni, és fekvenyomással súlyának több mint kétszeresét, tehát 150 kilót is képes megmozgatni.

Dean Clifford azt mondja, már megszokta, hogy az emberek bámulják őt, és nem különösebben zavarja – tudja, soha nem lesz senki hozzá hasonló, ami büszkeséggel tölti el, és motivációs előadásokat tart, ahol a pillangóbetegségről mesél, és kiáll a fogyatékossággal élők mellett.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dean Clifford (@itsdeanclifford)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik