Élet-Stílus

A Green Day énekese lemond amerikai állampolgárságáról

Mairo Cinquetti / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Mairo Cinquetti / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Így tiltakozik az abortuszjog eltörlése ellen.

Pénteken az amerikai legfelső bíróság tagjai eltörölték az abortuszhoz való alkotmányos jogot. A döntést követően rengeteg híresség felszólalt az ügyben, többségük kétségbeejtőnek, rémisztőnek és életveszélyesnek tartja a helyzetet.

Kapcsolódó
Mind együtt vagyunk ebben, a harc pedig csak most kezdődik – így reagáltak a hírességek az abortuszdöntésre
Amíg egyes republikánus politikusok kitörő örömmel fogadták, hogy az amerikai Legfelsőbb Bíróság alkotmányellenesnek minősítette az abortuszhoz való jogot, addig több nemzetközi híresség is aggodalommal tekint a döntés következményeire.

Billie Joe Armstrong, a Green Day punk rock együttes frontembere is kifejtette a véleményét a témát illetően. A zenekar péntek esti koncertjén Londonban bejelentette: lemond amerikai állampolgárságáról, és megfogadta, hogy az Egyesült Királyságba költözik.

Baszódj meg, Amerika! Túl sok kibaszott hülyeség van ezen a világon ahhoz, hogy visszamenjek abba a szerencsétlen kibaszott országnak is gyenge helyre

idézte az énekes színpadon elhangzó szavait a Deadline.

Armstrong, aki amúgy is gyakran szólal fel politikai témákban a fellépésein és interjúk során, azt mondta, nem viccel, és hogy „sokat fogják őt látni a jövőben”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik