Élet-Stílus

Azt hitte, egyedül ünnepli majd a 101. születésnapját, aztán kapott 30 ezer képeslapot

Edna Claytont híres színészek és a királynő is felköszöntötte, gondozói buszos kirándulást is szerveztek neki.

Tavaly a koronavírus-járvány miatt nem tudta méltóképpen megünnepelni 100. születésnapját Edna Clayton a glasgow-i Battlefieldben található Hector House idősek otthon lakója.

A gondozói be akarták pótolni az ünnepet, és egyben különlegessé szerették volna tenni 101. születésnapot, ezért felhívást intéztek Battlefield lakóihoz, hogy aki szeretné és megteheti, közöntse fel az ünnepeltet – írja a BBC.

A felhívásnak hamar híre ment, rövid idő után elkezdtek özönleni az ajándékok az otthonba.

Clayton több mint 30 ezer születésnapi képeslapot kapott, és többen videóüzenetben köszöntették fel, például a két sztár, David Tennant és Michael Sheen a Staged című vígjátéksorozatból, vagy Billy Connolly színész, de a Good Morning Britain televíziós műsor is beszámolt az ünnepségről.

Anas Sarwar, a skót munkáspárt vezetője még az otthonba is beugrott, hogy boldog születésnapot kívánjon neki, és a királynő is üzenetet küldött neki, amit állítólag adminisztratív hiba miatt tavaly nem tudott elpostázni.

Clayton elmondta, hogy bár 101 éves, igyekszik mindig fiatalos maradni, sokat foglalkozik a külsejével, a mai napig minden reggel kisminkeli magát és gondosan megcsinálja a haját.

Még mindig festem a hajamat. Lehet, hogy 101 éves vagy, de ez nem azt jelenti, hogy ősznek kell lennem!

– mondta.

Clayton szerint a hosszú élet titka az, hogy nem kell sokat aggódni, pozitívnak, függetlennek, elfogadónak kell lenni, és akkor könnyen boldogul az ember.

A nő hozzátette, hogy megható volt látnia, hogy ismeretlen emberek időt szakítanak arra, hogy írjanak neki, ahogy fogalmazott, ez visszaadta a hitét a világban. Gondozói elmondták, hogy mindenképpen nagy felhajtást szerettek volna, mivel tavaly, Clayton 100. születésnapját szűk körben, a gondozóival tudta csak megtartani a koronavírus-járvány miatt.

Clayton születésnapi programjába még egy buszos kirándulás is belefér, illetve egy csésze tea a fiával, akit tavaly óta nem látott. A nő elmondta, hogy fia Down-szindrómás, szinte az egész életét az ő gondozásának szentelte, ezért különösen fontos volt neki, hogy vele legyen a születésnapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik