Élet-Stílus

Letartóztattak és elvittek egy nyolcéves gyereket az iskolából floridai rendőrök

Hatalmas felháborodást váltott ki az Egyesült Államokban egy nyolcéves, floridai kisfiú letartóztatása. A rendőrök elvitték az iskolából, majd rabosították, és zárkába tették a sajátos nevelési igényű gyereket, mert az megütötte az egyik tanárát.

Az óriási vihart kavaró ügy azzal kezdődött, hogy a nyolcéves kisfiú, a tanára szerint „nem megfelelően” ült az ebédlőben, a floridai Key West Grace Adams általános iskolájában – írja az abc News.

A tanárnő állítólag többször rászólt a gyerekre, majd maga mellé ültette, hogy könnyebben fegyelmezhesse. A kisfiú egyszer azt mondta a tanárnak, hogy rá ne merje tenni a kezét, majd azzal fenyegette a pedagógust, hogy az anyja majd megveri. A kisfiú egy ponton megütötte a tanárnő mellkasát. Egy későbbi vizsgálat kiderítette, hogy a gyerek ütése semmilyen sérülést sem okozott a tanárnőnek.

A tanárnő az igazgatói irodába kísérte a gyereket, ahonnan rendőrt hívtak. Nem sokkal később két rendőr jelent meg az irodában, aztán pedig még kettő. Az elsőként kiérkező rendőrök a jelentésükben azt írták, azért hívtak erősítést, mert a nyolcéves kisfiú feltette az ökölbeszorított kezeit, mintha verekedni akarna velük.

A letartótatásról készült rendőrségi videón az látszik, hogy a rendőrök az iskola folyosóján sikertelenül próbálják hátrabilincselni a szipogva síró gyerek túl kicsi kezeit. Közben azt magyarázzák neki, hogy helytelenül viselkedett, ezért börtönbe kerül, ahol majd tanulhat az esetből, hogy többé soha ne csináljon hasonlót.

A kisfiút szabályosan rabosították: ujjlenyomatot és DNS-mintát vettek tőle, körbefotózták, majd egy zárkába zárták. A gyerek anyja az incidens idején kórházban volt, ezért csak később értesült a történtekről. A nő azonnal beperelte a rendőrséget és az iskola fenntartóját is.

Az anya elmondta, hogy a kisfia sajátos nevelési igényű, figyelemhiányos hiperaktivitással (ADHD), oppozív dacos rendellenességgel (TOD), depresszióval és szorongással diagnosztizálták. Bár az eset 2018 decemberében történt, az anyának és az ügyvédjének csak mostanra sikerült elérniük, hogy az ügyészség visszavonja a gyerek ellen emelt vádat.

Az iskola fenntartója a folyamatban lévő perre hivatkozva nem akarta kommentálni az ügyet. Sean T. Brandenburg, Key West-i rendőrfőnök pedig csak annyit mondott, hogy a kollégái mindenben az előírásoknak megfelelően jártak el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik