Belföld

Repült a Bombardier: Mészáros baráti köre Marbellára utazott edzőmeccset nézni

pfla.hu
pfla.hu

Vasárnap edzőmeccset játszott Puskás Akadémia a német másodosztályban a 13. helyen álló Karlsruhéval, és nyert 1-0-ra. A mérkőzést Marbellán játszották. Az edzőtáborozó felcsútiak meccsére Mészáros Lőrinc elvitte baráti, egyben üzleti körét.

Január 14-én elrepült Málagára a Mészáros Lőrinc által egyébként is gyakran használt OE-LEM lajstromjelű Bombardier luxusgép, majd 15-én vissza is tért Budapestre, így, ahogy a 444.hu fogalmaz: erős a gyanú, hogy a kirándulás résztvevői ezen az amúgy 14 személyes gépen utaztak, hiszen a málagai reptér nincs messze a felcsútiak által használt edzőközponttól.

A meccsre látogató VIP-vendégekről fotók is készültek, amelyeket a Puskás Akadémia fel is töltött az oldalára különösebb kísérőszöveg nélkül, de a Nemzeti Sport is megjelentette a „Felkészülés: fejet hajtott a német másodosztály csapata a Puskás Akadémia előtt” című cikkében.

Az állami kézben lévő Nemzeti Sport képaláírása szerint: „A dél-spanyolországi Marbellában edzőtáborozó Puskás Akadémia elnöke, Mészáros Lőrinc – magyar sportvezetők és üzletemberek társaságában – a helyszínen nézte meg a felcsúti csapatnak a német másodosztályú Karlsruhe elleni edzőmeccsét. A küldöttségben ott volt több profi futballklub vezetője, így Végh Gábor, a ZTE tulajdonosa, Szakály Ferenc, az NK Osijek elnöke és dr. Magyar Mátyás, a Diósgyőr többségi tulajdonosa is”. Ott volt persze a Nemzeti Sport főszerkesztője, Szöllősi György is.

A 444.hu szerint a képen rajtuk kívül azért akad még néhány érdekes figura a Mészáros-univerzumból.

  • Az alsó sorban balra Istenes László, a Puskás Akadémia kommunikációs és marketingigazgatója, a TV 2 műsorvezetője.
  • Mellette Szöllősi György, Felcsútra költöző sportújságíró, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Magyar Sportújságírók országos Szövetségének az elnöke.
  • Az alsó sportban ott ül még Magyar Mátyás, a diósgyőri focit működtető cég többségi tulajdonosa. Ő amúgy tagja a felcsúti orvosi stábnak is (sérülés ellátásért felelős traumatológus) és van közös egészségügyi cége Mészáros Lőrinccel.
  • A felső sorban Barna Zsolt, a Mészáros-féle új szuperbank vezetője.
  • Balján Sárváry István, a V-Híd vezérigazgatója, aki – mint teljesen véletlenül kiderült – tavaly együtt vacsorázott az akkor még miniszter Palkovics Lászlóval. Ezt a Momentum által lebuktatott étkezést a minisztérium azzal magyarázta, hogy „a miniszter eredményes munkavégzéséhez elengedhetetlen, hogy a tárcája hatáskörébe tartozó ágazatok meghatározó vállalataival állandó kapcsolatot tartson, helyzetükkel, kihívásaikkal tisztában legyen, gyakorlati tapasztalataikat a jogalkotásban, stratégiai tervezésben figyelembe vegye”.
  • A következő vendég Szakály Ferenc, az NK Osijek elnöke. Az eszéki klubban többségi tulajdonos volt Mészáros Lőrinc, de összeférhetetlenségi okok miatt távoznia kellett. Mint látszik, annyira nem távolodott el a horvát csapattól.
  • Mészáros Lőrinc mellett a 444 szerint Deák Gábor ül, aki több cégben is vezető pozíciót töltött már be Mészáros cégeiben. Most a ZÁÉV elnök-vezérigazgatója, és az eszéki klub felügyelőbizottságába is beült.
  • Mészáros balján Végh Gábor, a zalaegerszegi focicsapat tulajdonosa. Ő ajándékozta a Felcsúton felavatott Puskás-szobrot a klubnak.
  • Napszemüvegben Mészáros János, Lőrinc testvére, aki szintén egyre sikeresebb üzletember.
  • Végül a jobb szélen Vörös József, ügyvéd. Korábban azzal került be a hírekbe, hogy ő vásárolta meg Simicska Lajos több cégét, amelyek aztán Mészáros Lőrincnél landoltak, így volt olyan időpillanat, amikor az ő nevén volt többek között a Publimont, a Lánchíd Rádió, és a Pro-Ráta Holding, de ő szerezte meg például a Heti Válasz újságírói elől a bedarált hetilap teljes archívumát is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik