A következő élő közvetítés része Orbán Viktor: Nincs napirenden kijevi látogatás, az iskolai testnevelés és hittanoktatás terén sikerült előrelépni a közoktatásban

A kormánynak nincs felelőssége abban, hogy az Európai Unióban Magyarországon a legmagasabb az infláció 2022 novemberében?

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Orbán szerint ha az energiára nem lennének szankciók Brüsszelben, akkor a magyar infláció rögtön le is zuhanna. Hozzátette azt is, hogy az inflációban szerepet játszik az is, hogy az euróövezetnek nem vagyunk tagjai, de alapvetően nem vállalt felelősséget azért, hogy kiemelkedő a magyar infláció.

Lapunk további kérdésre, hogy a 2022-es elvonások és megszorítások után terveznek-e újabb adókat bevezetni 2023-ban, a kormányfő úgy reagált, nem voltak elvonások és megszorítások. Arra a felvetésre, hogy csökkentették a rezsicsökkentést, megszüntették a katát, és lesznek-e ehhez hasonló intézkedések, Orbán azt mondta, hogy hamarosan benyújtják az új költségvetést, ezért a szerdai kormányülésen lehet erről szó, és ebben már benne lesznek az új tervek.

Telefonon utoljára Mihail Gorbacsov temetésekor beszélt Vlagyimir Putyinnal és nem kapott tőle arról információt, hogy meddig akarja folytatni a háborút.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik