Belföld

Novák Katalin: A Fidesz csak demokrata, konzervatív pártokkal működik együtt

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A más tartalmú, ellentétes híresztelésekkel szemben biztosíthatok mindenkit arról, hogy a Fidesz csak demokrata konzervatív pártokkal fog a jövőben is együttműködni,

írta szerdai Facebook-bejegyzésében Novák Katalin. A fideszes politikus a 444-nek arra a cikkére reagált, amelyben azt írták, hogy értesüléseik szerint szombaton Orbán Viktor, Matteo Salvini, Marine Le Pen, Jarosław Kaczinsky más politikusokkal együtt megalapítják a szélsőjobboldali európai frakciót. A hírportál a La Repubblicára hivatkozva később már azzal frissítette a cikket, hogy Salvini lemondta a találkozót, mert a lengyel kormánypárt, a PiS mégsem akar csatlakozni.

Novák Katalin a bejegyzésben hozzátette, hogy a Fidesz célja a „nemzeti érzelmű, szabadságpárti, bevándorlásellenes, a hagyományos családi értékeket tisztelő embereknek” minél erősebb képviselete legyen. Megjegyezte:

Ami pedig a konkrétumokat illeti, pénteken utazunk Varsóba, hogy a következő lépést megtegyük. Időben tájékoztatni fogunk mindenkit a fejleményekről.

Az ATV-nek Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke megerősítette, hogy a kormányfő szombaton Varsóban részt vesz az európai konzervatív pártvezetők munkaülésén. Novák ugyancsak az ATV-nek azt mondta:

nincs benne semmi meglepő, a 444 hol olyan eseményről ír múlt időben, ami meg sem történt, hol arról ír kijelentő módban, amiről csak fantaziál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik