Belföld

A polgármester miatt maradnak éhesek a fóti gyerekek?

A szemetet már most sem viszi el közterületről a Fóti Közszolgáltató Kft., miután tavaly szeptember óta a polgármester egy fillért sem utalt át a cégnek.

A társaság ügyvezetője elmondta: noha az ő munkáltatója nem a polgármester, hanem a fóti képviselő-testület, Mádly Zsolt – túllépve hatáskörét – tavaly májusban felmondott neki, majd szeptembertől leállította a kft.-nek járó pénzek utalását.

Simó Attila szerint a jogtalan döntés hátterében az áll, hogy a polgármester a korábbi, hasonló feladatokat ellátó, végelszámolás alatt álló kht. visszaállítását, illetve a ténylegesen munkát végző kft. megszüntetését “tűzte ki célul”.

Pénz híján már leállították a szemétszállítást, jövő héten pedig valószínűleg erre a sorsra jut a központi konyha is. A napi 1500-1700 adagos konyháról körülbelül napi 1000 adag ételt juttatnak el a gyermekintézményekbe, ám a polgármester a szülők által még februárban befizetett étkezési hozzájárulást sem utalta át a kft.-nek, így nincs miből főzni.

Fót KDNP-Fidesz színekben politizáló városvezetője korábban azzal került be az országos médiába, hogy a bekapcsolt kamerák jelenlétében vágta orrba helyettesét egy mikrofontartóval.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik