Belföld

Fn-híradó: védtelen cégek és testrészek az óceánban

Elkészült a második Velencei-tó - Perlik a Tescót? - MU: Ibrahimovic vagy Huntelaar - Testrészek az Airbusról - Uszálystrand Budapesten - Semmi sem védi a beszállítókat - Teherán szétveri az ellenzéket - Barátnője ölte meg a futballsztárt - Zuhantak a hotelárak - Mindenki vaksi lesz? - A magyarok fele feloszlatná a gárdát - Két hét múlva lesznek ponthatárok. A nap hírei az FN tálalásában.

Elkészült a második Velencei-tó

Extrém árvíz esetén 16 centiméterrel csökkentheti a térségben a Tisza vízszint- jét a csütörtökön átadott tiszaroffi árapasztó tározó. A Velencei-tó méretű víztömegből alkalomadtán a helyi gazdák öntözhetik földjeiket. Ha az összes tervezett tározó elkészül, egy méterrel csökkenthető az árvízi maximum a folyón.

Bővebben…

Perlik a Tescót?

Írásbeli figyelmeztetésben részesítette a május 8-i LIGA-sztrájkban részt vevő alkalmazottait a Tesco, emiatt bírósághoz akar fordulni a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ).

Bővebben…

MU: Ibrahimovic vagy Huntelaar

Ronaldo eladása óta három új játékost igazolt az angol bajnok, de egyikük sem pótolhatja a Madridba szerződő portugált. Sir Alex Ferguson is így gondolhatja, a skót mester állítólag Klaas-Jan Huntelaart vagy Zlatan Ibrahimovic-ot szeretné Manchesterbe csábítani.

Bővebben…

Testrészek az Airbusról

Feltehetően a június utolsó napján szerencsétlenül járt jemeni utasszállító repülőgép áldozatainak testmaradványaira bukkantak a Comore-szigetek partjainál helyi halászok csütörtökön.

Bővebben…

Uszálystrand Budapesten

Átadták csütörtökön Budapest legújabb, két uszályon kialakított strandját, amely az Erzsébet híd és a Lánchíd között helyezkedik el, és a pesti alsó rakpartról közelíthető meg.

Bővebben…

Semmi sem védi a beszállítókat

Minden napra jut egy cégeltűnés. Legalábbis ezt tapasztalja a DirektInfo kintlévőség-kezelő cég saját praxisában. Sajnos nincs olyan egységesített adatbázis, ahol a beszállítók utánanézhetnének annak, megrendelőjük valós cég-e, nem pedig egy már félig eltüntetett vállalkozás. De csökkenthető a rizikó némi utánjárással.

Bővebben…

Teherán szétveri az ellenzéket

Teherán tartomány kormányzója figyelmeztette az iráni ellenzéket, hogy a biztonsági erők „szétverik” az esetleges újabb tüntetéseket.

Bővebben…

Barátnője ölte meg a futballsztárt

Barátnője lőtte le féltékenységből Steve McNairt, a profi amerikaifutball-liga (NFL) közelmúltjának egyik legjobb irányítóját, majd fordította saját maga ellen a fegyvert – közölte helyi idő szerint szerdán a rendőrség Nashville-ben.

Bővebben…

Zuhantak a hotelárak

Jó hír azoknak, akik tengerpart helyett inkább városlátogatásra készülnek júliusban, ugyanis az európai nagyvárosokban a tavalyinál jóval kedvezőbb hotelárakkal számolhatnak. A Trivago utazási portál júliusi hotelárindexe szerint 14 százalékkal olcsóbban juthatunk szálláshoz, mint 2008 nyarán.

Bővebben…

Mindenki vaksi lesz?

Egyes szakemberek szerint hamarosan eljön az az idő, amikor mindenki szemüveget visel majd. Van aki a televíziót és a számítógépet okolja a romlásért, más szakértők szerint viszont a rossz látást elsősorban a felmenőktől lehet örökölni, de az is lehet, hogy nincs is több rosszul látó, csak az orvosok figyelmesebbek, és egyre többen akarnak jobban látni.

Bővebben…

A magyarok fele feloszlatná a gárdát

A magyarok fele egyetért a Magyar Gárda feloszlatásáról szóló bírósági döntéssel, a megkérdezettek harmada azonban túl keménynek tartja a rendőrség fellépését a gárdisták szombati tüntetésén – derül ki a Népszabadság megbízásából készített Medián-felmérésből.

Bővebben…

Két hét múlva lesznek ponthatárok

A szeptemberben induló képzésekre felvételizők csütörtökig pótolhatják a még hiányzó dokumentumaikat. A leendő hallgatók a sorrendet és az adataikat szintén ezen a napon módosíthatják utoljára. Emellett akár törölhetik is a jelentkezést, ellenben új szakot most már nem jelölhetnek meg.

Bővebben >>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik