Belföld

Kiemelkedő negyedévet produkált az Apple

Az Apple szerdán közzétette, hogy nyeresége a június 26-án lezárult harmadik negyedévében 61 millió dollár, egy részvényre átszámítva 15 cent volt.

„Kiemelkedően jó negyedév volt, nyolc éve a legmagasabb harmadik negyedévi bevételt produkáltuk”, kommentálta az eredményt Steve Jobs, a cég vezérigazgatója. „Mac-alapú bevételünk egészséges 19 százalékos növekedést hozott, zenei alapú bevételünk viszont hihetetlen 162 százalékos forgalomnövekedést produkált.”

Egy éve a cég nyeresége 19 millió dollár, ill. 5 cent volt. Az idei harmadik negyedéves bevétel 2,014 milliárd dollár volt, 30 százalékkal több mint tavaly. A cég rámutatott, hogy a bevétel 39 százaléka a külpiacon realizálódott.

Az Apple 876 ezer Macintosh gépet és 860 ezer iPodot adott el, ami 14 százalékos CPU növekedést, ill. 183 százalékos iPod növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.
Peter Oppenheimer, a cég pénzügyi vezetője elmondta, hogy a cég a negyedik negyedévre 2,1 milliárd dolláros forgalommal és 16-17 centes egy részvényre vetített nyereséggel számol (utóbbiba beleértve egy 1 centes átszervezési költséget)

Az idei negyedévet 6 millió dolláros átszervezési költség terhelte. E nélkül a cég nyeresége 67 millió dollár, ill. 17 cent lett volna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik