Filéző
A Filéző podcast vendége Lajos Mari volt, akinek milliós példányszámban megjelenő szakácskönyveiből generációk tanultak főzni. De vajon mennyire volt ez sorsszerű, illetve mit gondol a főzősvideók mai sztárjairól?
2024. 04. 27. 13:56
Mautner Zsófi: Esélyes, hogy tíz év múlva az alföldi nagymamák is fügés gombóccal várják az unokákat
A Filéző podcast vendége Mautner Zsófia volt, akinek tavaly ősszel jelent meg a legutóbbi szakácskönyve: Az én falusi konyhám.
2024. 04. 14. 14:04
A Filéző podcast vendége Lu Boyin, a 101 Bistro egyik alapítója volt, aki azért kezdett vendéglátással foglalkozni, mert hiányoztak neki a gyerekkori ételek. De hogyan akarják magasabb szintre emelni az itthon megszokott kínai gyorsbüféket?
2024. 03. 30. 16:58
A Filéző vendége Farkas Fruzsina natúr sommelier volt, aki szerint a fermentált italok készítése nemcsak a bélflóránknak tesz jót, de a mentális egészségünknek is. A vízikefirrel még azt is megízlelhetjük, mit ittak Harry Potterék.
2024. 03. 24. 11:19
A Filéző podcast vendége Belayane Najoua, a Munch ételmentő cég PR-menedzsere volt. Hogy áll Magyarország az ételpazarlás terén, és miként lett a pár egyetemista által alapított startupból közel százfős, nemzetközi vállalat?
2024. 03. 16. 13:58
A Filéző podcast vendége Szalai Dóra, a Chez Dodo macaron manufaktúra alapítója volt, aki szerint kóstoltatással lehet a legjobban lebontani az előítéleteket, és meggyőzni a vásárlót, hogy a macaron nem feltétlenül egy gejl és túlhájpolt divatdesszert.
2024. 03. 10. 17:04
Gáspár Gábor megunta, hogy nem talált minőségi ebédkiszállítót, ezért indított egy saját vállalkozást, a Food Revolutiont. De nem épp a gourmet fogások halála-e a házhoz szállítás? Filéző podcast.
2024. 03. 03. 14:04
Szabi, a pék elárulta, mennyit alszik, mi kerül ennyibe a jó kenyéren, mi a nagy előnyük az ősbúzáknak, és egyáltalán: hol tart 2024-ben a bő évtizede indult pékáru-forradalom?
2024. 02. 25. 13:03
A Filéző vendége Fördős Zé volt, akivel arról beszélgettünk, hogyan alakultak át – és hogyan alakítottak át minket – a főzőműsorok az elmúlt tíz évben.
2024. 02. 18. 14:04
A Filéző podcast idei utolsó vendége Jókuti András, a Világevő blog tulajdonosa és szerzője volt, aki két utazás között elmesélte, miket evett Dél-Amerikában, milyen trendeket lát a vendéglátásban, és miért szeretne végre egy kicsit kiégni.
2023. 12. 31. 16:50
A Filéző vendége az Év Szaloncukra verseny egyik szervezője és zsűritagja volt, akik elmondták, mik a legnépszerűbb és a legőrültebb ízek, illetve milyen szaloncukrot vinnének magukkal egy lakatlan szigetre.
2023. 12. 24. 16:59
A Filéző podcast vendége Evans Victoria sommelier bajnok volt, aki mostanában nagy figyelmet szentel az alkoholmentesített boroknak. De mi különbözteti meg ezeket a szőlőlétől, és hogyan fogadja az új trendet a magyar borásztársadalom?
2023. 12. 17. 10:58
A Filéző podcast e heti vendége Ruzsányi Dániel, a mindenmentes süteményeket és tortákat kínáló Zabrakadabra ügyvezetője. Elárulta többek közt azt, miért van egyre több ételallergiás, kikből áll egy ilyen jellegű cukrászda célcsoportja, illetve mi a legjobb cukorpótló.
2023. 12. 03. 11:03
A Filéző vendége Ranjeet Singh Dhillon, az Indigo és Bombay éttermek tulajdonosa volt, aki 1991-ben érkezett Budapestre, és azért vágott bele épp a gasztrobizniszbe, mert unta a rántott sajtot.
2023. 11. 19. 20:14
A Filéző podcast eheti vendége Szatmári Ferenc, vagy ahogy a gasztroszcénában ismerik, Főzelékes Feri, aki nevének megfelelően küldetésének tartja, hogy a főzelékekkel kapcsolatos negatív sztereotípiákat megcáfolja.
2023. 11. 05. 13:53
A Filéző podcast vendége Rajzó-Kontor Kornélia volt, aki tinédzser korában, cserediákként szeretett bele a japán teaművészetbe, ma pedig már teamesterként terjeszti a tudást.
2023. 10. 29. 16:53
A Filéző podcast eheti vendége Kovács Antal, az egyik legismertebb magyar sommelier, akivel arról beszélgettünk mitől kopott meg a magyar borok hírneve, és miért van jobb ízlése annak, aki a félédes bort szereti.
2023. 10. 22. 11:01
A Filéző podcast vendége Stoller Márton BBQ és grillmester, az etyeki Plus 52 Event&Gastro Hall vezetője volt. Milyen út vezetett a kultúrantropológia szaktól a vendéglátásig? És ténlyeg felhígult a hazai grillkultúra?
2023. 10. 08. 13:59
A Filéző podcast vendégei ezúttal Török Patrícia és Horváth Gábor, A Séf és a Kertész élménykertészet és kertétterem kertésze és séfje voltak, akik meséltek arról is, mire tanítja meg az embert a természet közelsége.
2023. 10. 01. 16:57
A Filéző podcast vendége Pesti Richárd élelmiszermérnök, a Steap Tea Kombucha megalkotója volt, akivel arról is beszéltünk, hogyan készül és mitől népszerű ez a több ezer éves múltra visszatekintő fermentált ital.
2023. 09. 23. 16:02
A Filéző podcast eheti vendége Dobai András, zenészből lett balatoni vendéglátós, a balatonfüredi Kredenc Borbisztró tulajdonosa, aki mesélt többek közt a szebb napokat látott balatoni szezonról, és a térséget elárasztó befektetésdömpingről is.
2023. 09. 10. 13:57
A Filéző podcastban Téglásy Flórával és Dohoczki Tamással, a Lényeg Juice Bar tulajdonosaival beszélgettünk arról, miért jók a frissen préselt zöldség- és gyümölcslevek, mik a legnépszerűbb ízek, és szoktak-e sírni az emberek a tömény gyömbérshot felhajtása után.
2023. 07. 16. 10:00
Török Csaba, a 2HA borászat tulajdonosa másfél évtizede kezdett el olajfákat ültetni Szent György-hegyi birtokán, amiből mára elkészült Magyarország első olívaolaja. Ennek kapcsán kérdeztük a Filéző podcastban őt és az igazioliva szaküzlet alapítóját, Tóth Gusztávot, hogy milyen lehetőségek rejlenek a hazai olívatermesztésben.
2023. 07. 08. 13:59
A Filéző podcast vendége Pesti István, az ősszel két Michelin-csillaggal kitüntetett, tatai Platán Gourmet konyhafőnöke volt. Merre kéne tartania a magyar konyhának, és miért fanyalgunk még mindig a fine diningon, ha egyszer a Ferrarit is tudjuk csodálni?
2023. 07. 01. 14:08
A magyar gasztroforradalom úttörői.
A fine diningtól a környezettudatos életmódig mindent tudni akarunk a hazai gasztróról. Főleg azt, hogy kinek mit köszönhetünk.
- 21:46 Szentkirályi Alexandra megígérte azt, amiről Lázár János februárban megállapodott Karácsonnyal
- 21:28 Több mint ötvenezer kisérő nélküli menekült gyereknek veszett nyoma Európában
- 21:25 A kínai nagykövet elmondta, mit vár a magyar uniós elnökségtől
- 20:45 A Bayern München parádés fordítással se tudta legyőzni a Real Madridot
- 20:31 Akinek Zendaya fogja a teniszütőjét, nem tud többé a játékra figyelni
- 20:29 Házasság első látásra: Hilda és Laci elmondták, hogyan alakult a kapcsolatuk a műsor vége óta
- 20:03 A nap legfontosabb hírei – 2024. április 30.
- 19:39 Megvakult a börtönben, kiengedték a kendőt eldobó iráni teológusnőt
- 19:36 Piros után a zöld trikót is megkapta Vas Blanka a Vueltán
- 19:33 Vilmos herceg elmondta, hogy van rákkal küzdő felesége, Katalin hercegné
- 19:10 Öt percnyi emberelőny alatt nem talált be a hokiválogatott, aztán mégis megszórta ellenfelét a vébén
- 19:05 Kihasználta a Cartier bődületes hibáját, 13 ezer helyett 13 dollárért szerzett meg egy ékszert a mexikói férfi
- 19:00 Zsákbamacska bőröndöt vásárolt a tiktoker, videón mutatta meg, mit kapott
- 18:53 Hamarosan eltűnik a barna héjú tojás a német boltokból
- 18:41 Kieshetett egy lány a vonatból Jánosházán
- 20:29 Házasság első látásra: Hilda és Laci elmondták, hogyan alakult a kapcsolatuk a műsor vége óta
- 12:58 Medián: Magyar Péteré a legerősebb ellenzéki párt
- 16:16 Így reagált Karácsony Gergely, miután Szentkirályi Alexandra lekaszált egy vadvirágos területet
- 17:10 Lázár János: Kapott a teniszszövetség hétmilliárd forintot, és ennek a nagy részét valakik ellopták
- 12:54 Kiszállt a küzdelemből az egyik főpolgármester-jelölt
- 11:04 Mutatjuk, honnan lehet tudni, ki árusít tényleg magyar epret
- 19:33 Vilmos herceg elmondta, hogy van rákkal küzdő felesége, Katalin hercegné
- 14:45 22 évet kértek a volt tűzoltóra, aki nyolc éven át erőszakolta kislányait az anyjuk segítségével
- 14:58 Bardóczi: Csak újabb gondot okozott a „bűnös cég” önkényes éjjeli virágültetése a Deák téren
- 19:00 Zsákbamacska bőröndöt vásárolt a tiktoker, videón mutatta meg, mit kapott