Szórakozás

Hétpecsétes titokként őrzik a ValóVilág szabályzatát

Hiába kérték, az RTL Klub nem hozza nyilvánosságra a valóságshow-hősök életét meghatározó dokumentumot.

Az egyik internetes blog a nagy botrányt kavart Éva-Gigi párbaj után döntött úgy, hogy levelet ír a ValóVilág sajtófőnökének, melyben azt kérték, hadd nyerjenek betekintést a már oly sokszor emlegetett Villa-szabályzatba. Úgy gondolták, egy nyilvános játék esetén, melynek során – nem mellesleg – a nézők több ezer forintot költenek kedvenceik bennmaradásáért, elvárható, hogy tisztában legyenek az előírásokkal, és azzal, hogy tulajdonképpen mire is költik a pénzüket.

Számtalan esetben hallhattuk már a szinte mumusként emlegetett VV-szabályzatot: az ebben foglaltak alapján zárták ki még a műsor elején a gyümölcsökkel dobálózó Zsuzsit, vagy büntették meg a lila kendőt nem viselő, de amúgy védettséget élvező villalakókat. De hogy pontosan mit tartalmaz a bizonyára vaskos dokumentum, úgy tűnik, örökre titok marad, az RTL ugyanis hétpecsétes titokként őrzi.

Dobsi Adrienn, a ValóVilág sajtófőnöke a portál megkeresésére csupán annyit közölt: a Villa-szabályzat nem publikus dokumentum. Hozzátette: a műsor alapszabályait a valóságshow indulásakor nyilvánosságra hozták, de a műsorvezetők az adások során is kommunikálják a szabályokat.

Felmerül azonban ezek után a kérdés: vajon mi az, ami szabályos, illetve szabálytalan? Honnan tudhatja a néző, hogy az adott villalakó valóban vétett-e az előírások ellen, vagy sem? És hogyan ellenőrizhető, hogy – az amúgy is rengeteg összeesküvés-elméletet megélt csatorna – nem befolyásolja-e önkényesen a luxusbörtön lakóinak sorsát?

AJÁNLOTT LINK:

Az RTL nem hajlandó kiadni a VV4 szabályzatát (Valóvilág)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik