Belföld

Anyák napja előtt munkautasítást adott ki a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója, hogy az apa férfi, az anya nő

MTI/Lakatos Péter
MTI/Lakatos Péter

Schneller Domonkos, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum (MMKM) főigazgatója május másodikán az anyák napi jegykedvezményekkel kapcsolatba rendelkezésbe adta, hogy „az apa férfi, az anya nő.”

A hvg.hu szerkesztőségéhez eljutott levél szerint erre a „a későbbiekben esetlegesen felmerülő interpretációs kérdések ideje korán történő kezelése érdekében” volt szükség.

A lap megkereste az intézményt kérdéseivel, ahonnan azt a tájékoztatást kapták, hogy épp úgy adnak anyák napi kedvezményt az édesanyáknak és a nagymamáknak a Mivel megyünk? – Energiamix a közlekedésben című kiállításukra, mint ahogy apák napja alkalmából majd az édesapák és nagypapák számára fognak kedvezményt adni.

Kiemelték, hogy „a munkautasításban foglaltak, amint 200.000 évvel ezelőtt, úgy napjainkban is helytállók”,és hogy „a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum alapfeladata közös múltunk értékeinek védelme”, és „a főigazgatói utasítás – az Alaptörvény szövegével összhangban – ennek a küldetésnek tesz eleget.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik