Élet-Stílus

„Mi a következő? Nyilvános kivégzések?” – Wossala Rozina szomorúnak tartja, hogy a Sztárbox a legnézettebb műsor napjainkban

Katona László / RTL
Katona László / RTL
Elmondta, hogy ő miért nem vállal már tévészerepléseket egy ideje.

Lilu beszélgetős YouTube-műsorának vendége volt Wossala Rozina, aki egy évtizeddel ezelőtt tűnt fel a tévéképernyőn A Konyhafőnök versenyzőjeként, majd egy évad erejéig zsűrizett is a műsorban. Az utóbbi években azonban már nagyon ritkán vállal nyilvános szereplést, Lilunak elmondta, ennek mi az oka.

„14 évesen elmondtam apámnak, hogy nekem gasztroműsorom és éttermem lesz, ahová azért fognak járni az emberek, mert én a tévében leszek. Egy darabig hajtott az egóm és a szereplési vágy, és belekeveredtem a médiába. Talán egy olyan szereplő voltam, akit az elején mindenhol akartak, és majdnem mindent elvállaltam, mert éltem ezt az egészet, egy beteljesült álom volt” – vázolta fel a kezdeteket.

Eljött egy pont, ahol nagyon két végén égettem a gyertyát, mert a pihenést az éjszakában találtam meg, közben a médiában is meg kellett felelni, és közben a vendéglátásban is nagyon nagy volt a nyomás, mert akkor nyitottuk az éttermet

– fogalmazott Wossala, aki elmondása szerint akkoriban nem egyszer az éttermében is aludt, annyira nem tudott elszakadni a munkájától.

És akkor ez így kipukkant. 5-6 évvel ezelőtt éreztem, hogy valami nem jó. Azt éreztem, hogy kezd rámenni az egészségem, a temperamentumom, nem vagyok jó fej, nem vagyok toleráns, nincs ott a kreativitásom, mindenhol ott vagyok, de sehol. Szerintem kiégettem magam, teljesen. És akkor én elutaztam.

Mint mondta, először három hétre ment el, majd rájött, hogy több időre van szüksége, és végül hónapokat töltött Közép- és Dél-Amerikában, Costa Ricába utána is többször visszatért.

Ott elindult egy belső folyamat és belső munka, aminek köszönhetően ez a rettenetesen lenyugodt ember vagyok, öt évvel később.

Azt mondja, máshova került a fókusz az életében, mióta rájött, hogy nem biztos, hogy ő egy karrierista ember. Az étel szeretete azonban megmaradt, bár az ízlése is változott az elmúlt időszakban, például most már sokkal jobban tudja értékelni a hétköznapi konyhákat és a natúr borokat.

Arra a kérdésre, hogy meg akarja-e még mutatni magát széles nyilvánosság előtt, úgy felelt, ez egy nagyon jó kérdés.

„Az van, hogy élsz 35 évet valahogy, és akkor elkezded öt éve építgetni azt a kis törékeny valakit, aki vagy. Kicsit azt érzem, hogy féltem magam a nyilvánosságtól, és azt, aki vagyok igazából” – mondta el ezzel kapcsolatban.

Hozzátette: sokkal empatikusabb és érzékenyebb, mint korábban, de még erősíteni szeretné a belső világát, mielőtt azt a nagyközönség elé tárná, ha ez megtörténik egyáltalán valamikor.

Celeb vagyok, ments ki innen! 2017-es évadában második helyezést ért el. Visszagondolva, azt a műsort nagyon szerette, élvezte a dzsungelben töltött időt, ma már azonban nem vállalna el ilyenféle szereplést.

Nem szeretnék már realitybe menni. Számomra egy kicsit szomorú, hogy egy Sztárbox a legnézettebb műsor ma. Mi a következő? Nyilvános kivégzések? Nem volt tíz éve olyan nézettség, mint amit az a műsor hozott. Annyira ki vannak már tolva a határok és az ingerküszöbök…

A kérdést azzal zárta: hasonló beszélgetésben bármikor szívesen részt vesz, de „szumójelmezben sarat dobálni” már nem szeretne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik