Közélet csatatér 2024

Egy napig volt Magyar Péter embere: máris visszacsinálták a VII. kerületi polgármester-jelölést

24.HU
24.HU

A Tisza Párt színeiben csütörtökön egyetlen nap alatt három fővárosi kerületi polgármesterjelölt jelentkezett be az indulásra az önkormányzati választáson, köztük volt a VII. kerületi Lajos Béla is, aki az elmúlt hetekben a Színes Erzsébetvárosért Egyesület jelöltjeként plakátolta tele a kerületet, és gyűjtötte az ajánlásokat.

Lajos neve mellett a Választás.hu-n csütörtökön este jelent meg, hogy váltott, vagyis visszalépett a Színes Erzsébetvárosért polgármesterjelöltjeként, és Magyar Péter Tisza Pártjával gyűjti az aláírásokat, pénteken kora délután azonban már azt közölte a Színes Erzsébetváros Facebook-oldalán, hogy mégis minden marad a régiben.

A Magyar Péter vezette Tisza Párttal közösen kezdtünk tervezni az elkövetkező hetekre. A folyamat során láttuk azt, hogy közösen erősebbek lehetünk, de azt is láttuk, hogy Erzsébetvárosban a Színes Erzsébetváros közössége nagyon erős civil identitással rendelkezik, ezért közösen azt érezzük és úgy látjuk, hogy a Színes Erzsébetváros június 9-én és az azt követő időszakban is önállóan kell kiálljon és dolgozzon azért, hogy Erzsébetváros fejlődő, élhető, zöld, a lakók igényeire odafigyelő kerület legyen. Ennek érdekében, a mai nappal megerősítem önálló indulásunkat az önkormányzati választásokon

– írta Lajos, hozzátéve, hogy a Színes Erzsébetváros önálló polgármesterjelölttel és tíz egyéni körzetben civil jelöltekkel indul neki a választásnak.

Információink szerint a gyors váltás mögött az áll, hogy Lajos az LMP által indított Vitézy Dávidot támogatta a főpolgármester-jelöltek közül, ami nem aratott tetszést Magyaréknál.

Magyar Péter ezzel egy időben közösségi oldalán azt írta, hogy pénteken este jelenti be pártja összes budapesti kerületi polgármesterjelöltjét, szombaton pedig elindítják az érintett kerületekben az aláírásgyűjtést.

Azonos számban indítunk jelölteket olyan kerületben, ahol ellenzéki és ahol kormánypárti városvezetés van jelenleg

– írta Magyar.

Az már kiderült, hogy a Tisza Párt polgármesterjelöltet indít a XI. és a XVIII. kerületben, ahol egyaránt a Demokratikus Koalíció politikusa – László Imre, illetve Szaniszló Sándor – az újrainduló polgármester, és a 17. kerületben is, ahol a fideszes Horváth Tamás a jelenlegi vezető. Három polgármesterjelölt már elég a fővárosi listaállításhoz.

Magyar bejelentése alapján ugyanakkor az várható, hogy a pénteken még egy fideszes kerületben induló jelentkezik be az aláíróívekért a Tisza Párt színeiben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik